Cumhurbaşkanların gün yüzüne çıkmamış kareleri

Cumhurbaşkanların gün yüzüne çıkmamış kareleri, Köşk'ün internet sitesinden kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. ''Köşk Arşivinden'' başlıklı bölümde, ilk olarak Atatürk'ün fotoğrafları yer aldı.

Cumhurbaşkanların gün yüzüne çıkmamış kareleri
Cumhurbaşkanların, cumhurbaşkanlığı arşivindeki çalışmayla dijital ortama aktarılan fotoğrafları arasından seçilenler, her hafta ''www.tccb.gov.tr'' adresli internet sitesinde ''Köşk Arşivinden'' bölümünde yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Foto Film Şube Müdürü Mehmet Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı arşivindeki fotoğrafların değerlendirilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması açısından uygulamanın önemli olduğunu söyledi.

Arşivde baskı ya da film halindeki fotoğrafları dijital ortama aktarma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Demirci, daha önce yayınlanmış olsa bile hafızalarda yer etmemiş, gün yüzüne çıkmamış kareleri internet sitesine koymayı tercih ettiklerini belirtti.

İlginç gelecek, paylaşıldıkça değer kazanacak kareleri seçmeye özen gösterdiklerini dile getiren Demirci, fotoğraflar arasında ''sürpriz kareler''in de olacağını söyledi.

Demirci, ''Köşk Arşivinden'' bölümünde tüm cumhurbaşkanlarından fotoğraflara yer verileceğini ifade etti.

-İlk fotoğraflar Atatürk'ün-
Cumhurbaşkanlığının internet sitesine bugün konulan ilk kareler Mustafa Kemal Atatürk'e ait. Atatürk'ün beş fotoğrafının ilkinde, Atatürk, Celal Bayar ve diğer ilgililer iplik fabrikasını gezerken görülüyor.

Atatürk ve Celal Bayar'a bir konuda görevlilerin bilgi sunarken çekilen fotoğrafın yanı sıra, Atatürk, Celal Bayar, Sabiha Gökçen ve kalabalık bir grubun tren istasyonundaki 1937 tarihli fotoğrafı, Atatürk, İsmet İnönü ve beraberindekilerin tatbikat izlerken çekilen fotoğrafı ile Atatürk ve Celal Bayar'ı Müze Köşk'te çalışırken gösteren fotoğraf da internet sitesinde yer aldı.
Kaynak: AA