Busat, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Bilim Kurulunda Yer Aldı

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), dünyanın en büyük sağlık turizmi fuarı olan Uluslararası Medikal Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı IMTEC 2013’te Bursa’yı temsil etti.

Busat, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Bilim Kurulunda Yer Aldı
Fuarda kurulan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nde BUSAT Bilim Kurulu'nda yer aldı.Fransa Monaco Grimaldi Forum ve Kongre Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde yayılan fuara, Türkiye’den 19 kuruluştan 34 sağlık turizmi temsilcisi katıldı.

Fuarda BUSAT standı büyük ilgi gördü. Bursa’nın tarihsel zenginliğinin yanı sıra son teknoloji medikal alt yapısı ve zengin mineral içerikli termal suyu ve 5 yıldızlı otelleri fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Bursa’nın termal sularının tedavi amaçlı olarak kullanılmasının Doğu Roma İmparatorluğu döneminde başladığı ve Osmanlı imparatorluğu döneminde ayrı bir önem verilerek tarihsel süreçte günümüze kadar yerleşmiş bir kaplıca kültürü ve kür tedavisi uygulamasının bulunduğu ifade edildi.Türkiye’nin Monaco Fahri Konsolosu Dr. İlhami Aygün’ün de katıldığı kongrede Türkiye’nin dünya sağlık turizminde yaptığı çalışmalar dikkati çekti. Türkiye Sağlık Turizm Konseyi (THTDC) Başkanı Emin Çakmak’ın kurucu başkanlığını yaptığı Global Healthcare Travel Council” – “Dünya Sağlık Turizmi Konseyi” kuruldu. Tüm üye ülkelerin imzaladığı katılım protokolü ile Monaco Le Meridien Oteli’nde yapılan toplantıda, yıllık cirosu 400 milyar dolara ulaşan Sağlık Turizm Merkezi Türkiye olacak ve “Dünya Sağlık Turizmi”, ülkemizde oluşturulacak stratejilerle yönetilecek. BUSAT çalışmalara katkı sağlayacak. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak’ın kurucu başkanlığında oluşturulan “Dünya Sağlık Turizm Konseyi imza törenine Türkiye’den katılan delegasyonda BUSAT adına Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Ozan Konseyin bilim kurulunda yer aldı. İmza töreninde yer alan isimler şöyle: Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Doç. Dr. Ümit Dündar, Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı ve Başbakan Baş Müşaviri S. Kamil Yüceoral, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel, Türkiye Etik ve İtibar Derneği Başkanı Prof Dr. Metin Çakmakçı, Türkiye Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Termal Grup Başkanı Yunus Gürkan yer aldı.Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nde, Türkiye başta olmak üzere; Brezilya, Costa Rica, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İsrail, Japonya, Litvanya, Malezya, Malta, Meksika, Monako, Filipinler, Polonya, Portekiz, Singapur, İspanya, İsviçre, Tayvan, Tayland, Ukrayna, Panama, Gürcistan, Estonya, Nijerya, Senegal, Ürdün, Slovakya, Dubai, Bulgaristan, İngiltere, Malezya, Kanada, Azerbaycan, Yunanistan’dan gelen sağlık kuruluşları ve kurumsal temsilciler, ortak protokolü imzalayan ilk kurucular oldu .