Tunceli'de Anneleri İle Buluşan Kuzuların Görüntüsü Belgeselleri Aratmıyor

Tunceli’de hayata gözlerini yakın zamanda açan mini mini kuzular, günde iki kez anneleri ile buluşturuluyor.

Tunceli'de Anneleri İle Buluşan Kuzuların Görüntüsü Belgeselleri Aratmıyor
Annelerinden ayrı özel bir yerde tutulan yüzlerce kuzu, serbest kalınca baraj suyunun serbest kalması misali annelerine doğru hasretle koşuyor. Her yavrunun, yüzlerce koyunun arasından kendi annesini çabucak bulması ise insanı hayret içinde bırakıyor. Kalabalık sürüde, annelerini bulan kuzuların sarmaş dolaş görüntüleri ise Afrika'da çekilen değme belgesellere taş çıkartıyor.Tunceli'nin Pertek ilçesinde uzun yıllardan beri hayvancılık yapan Hıdır Keskin ve Feti Al adlı sürü sahipleri, kuzuların anneleri ile buluşması sırasında tüm yorgunluklarını attıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kuzuları annelerinden bilinçli olarak ayrı yerde tuttuklarını ifade eden yetiştiriciler, yavruları günde iki kez annelerini emmelerine fırsat tanıdıklarını ifade etti.

Yetiştiriciler, kuzuları anneleri ile aynı ortamda bırakmaları halinde sürekli annelerini emmek istediklerini bu durumun ise anneyi güçsüz bıraktığını anlattı.Saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten hayvan yetiştiricileri, bir an önce baharın gelmesini beklediklerini dile getirdi. Ağır kış şartlarına rağmen hayvanlarını beslemeye çalıştıklarını belirten Hıdır Keskin, “Kış şartları çok ağır olduğu için hayvanlar sıkıntı yaşıyor. Bir an önce kışın bitmesini bekliyoruz. Yem ve saman bu sene çok pahalı. Şartlarımız ağır olsa da bu işi zevkle yapıyoruz.” dedi.

Hayvancılığı severek yaptığını belirten Feti Al da “Hayvancılığı, zor olmasına rağmen seviyorum. Kuzular anneleri ile buluştuğu zaman çok güzel oluyor. Onlara baktıkça insan zevk alıyor ve yorgunluk kalmıyor.” diye konuştu.