Oğuzlar77 Cevizi Envanter Çalışması Tamamlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Oğuzlar Ceviz Üreticileri Birliği adına hazırlanan, "Oğuzlar77 Ceviz Çeşidi Envanter Çalışması" tamamlandı.

Oğuzlar77 Cevizi Envanter Çalışması Tamamlandı
Envanter çalışma sonunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Oğuzlar77 cevizinin imajı, ürün gelişimi ve pazarlama stratejileri tespit edilerek, bundan sonraki izlenecek yol haritası belirlendi.

“Oğuzlar77 Ceviz Çeşidi Envanter Çalışması” nihai rapor sunumu yapıldı. Toplantıya Vali Sabri Başköy, Oğuzlar Kaymakamı H.İbrahim Çelik, Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, protokol üyeleri, akademisyenler ve ceviz üreticileri katıldı.

Oğuzlar77 cevizinin marka değerine dikkat çeken Vali Başköy; "Oğuzlar77 gibi, ülke çapında değer gören bir ceviz markamız var. Üreticiler olarak Oğuzlar77cevizinin marka değerini, tüketicilerin güvenini sarsmadan korumaya özen göstermeliyiz. Oğuzlar77 cevizi; diğer cevizlerden daha yüksek bir fiyata satılabiliyorsa markalaşmış demektir. Bu kapsamda, maddi kaygıları bir kenara bırakarak, gerek tarlaya fidanı dikme aşamasından gerekse üretim aşamasına kadar özen göstererek, Oğuzlar77 cevizinin marka değerini düşürecek davranışlardan uzak durmalıyız." dedi.

Konuşmanın ardından, Prof. Dr. S. Mehmet Şen “Oğuzlar77 Cevizi”, , Prof. Dr. F. Ekmel Tekintaş, “Ceviz Yetiştiriciliği ve Bahçe Kurulması”, Prof. Dr. Yakup Özkan “Ceviz Ağaçlarının Budanması”, Prof. Dr. Turan Karadeniz; “Verimli Ceviz Tipleri” ve Prof. Dr. Ümit Serdar ise “Ceviz Yetiştiriciliğinde Değişik Aşı Metotları” hakkında birer sunum gerçekleştirdiler .
Kaynak: İHA