Turhal’da Alt Yapı Temizliği

Turhal Belediyesi şehirde sürekli tıkanarak sorun haline gelen kanalizasyon hatlarında temizlik çalışmalarına başladı.

Turhal’da Alt Yapı Temizliği
Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yapılan çalışma ile hem kanalizasyon hatları kontrol edildiğini hem de hatlarda meydana gelen tıkanıkların açıldığını kaydetti.

Kanalizasyon hatlarından büyük taşlar, moloz parçaları, ıslak mendiller hatta elektrik süpürgesi torbasından boşaltılan halı pislikleri çıktığını ifade eden Başkan Gözen, “Vakumlama sistemi ile kanallar temizleniyor ve daha sonra görüntüleme sistemi ile de içindeki Ne Var Ne Yok hepsini bize gösterebiliyor. Ne kadar temizlik olduğunu gösterebiliyor. İlçemizde her bölgede olmasa da bazı alanlarda sıkıntılar çektiğimizi biliyoruz. Aşırı yağışlarla doluluk oranından diye düşünüyoruz ama görüyoruz ki biraz önce saymış olduğum atıklardan dolayı kanalizasyon hattı çeperlerinin daralmasından dolayı bu sıkıntıları yaşadığımızı bu çalışma sonucunda gördük” dedi.

Başkan Gözen, bölgede ilk defa uygulanan bir sistem olduğunu belirterek, “Bu sistemi getirirken faydası olur diye çok düşündük. Zararı olmayacağı kesindi ama ekonomik olarak da belli miktarda da bir maliyet getirdiği için biz şimdilik 10 kilometrelik bir kanalizasyonumuzun temizlenmesi ile ilgili ufak çaplı bir anlaşma yaptık. İyi sonuç almamız halinde daha geniş çaplı çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA