Kocaeli'de, Etkinlikler Kapsamında Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü Tarafından Dağıtılan 550 Fidan Dikildi

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından dağıtılan 550 fidan Nuh Çimento Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nun bahçesine dikildi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, ağaç ve yeşilliğin Türkiye'nin süsü olduğunu belirterek, ağaçların olmadığı yerde hayatın zor olduğunu söyledi.

Kocaeli ikliminin dikilen her ağacın yetişmesine müsait olduğuna dikkati çeken Topaca, bu anlamda iyi çalışan bir ekibe sahip olduklarını ve Kocaeli'yi yeşillendirdiklerini kaydetti.

Topaca, ağaç dikmek kadar mevcut ağaçları korumanın da önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bu hususta çocuklarımıza büyük görev düşüyor. Onlar, yeşili koruyacak, geliştirecek ve güzelleştirecek'' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise belediye olarak kentin her köşesine ağaç dikmeyi kendilerine görev olarak kabul ettiklerini dile getirerek, belediye olarak hedeflerinin her yıl 1 milyon ağacı toprakla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Her geçen gün Kocaeli'nin daha yeşil bir kent olması adına çalışmalar yaptıklarını anlatarak, ''Vatandaşlarımızın da bulunduğu çevrede ağaca önem vereceğine inanıyorum. Yaşadığımız kent daha güzel olsun. Temiz bir çevrede yaşamak isteyen insanlar, bol bol ağaç diksin'' diye konuştu.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz da Okullar Hayat Olsun Protokolü kapsamında şuana kadar 90 okul bahçesi, 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Seferberlik Kanunu kapsamında 38 cami ve mezarlık, 152 kara yolu ve benzeri ağaçlandırmalar için toplam 224 bin 925 adet fidan dikildiğini anlattı.

-''2012'de 1 milyon 381 790 adet fidan dikildi''-

Adapazarı Bölge Müdürlüğü'nce 2012 yılında 710 hektar doğal gençleştirme, 801 hektar suni gençleştirme, 63 hektar ağaçlandırma ve 7 bin 318 hektar rehabilitasyon çalışması yapıldığını belirten Türkyılmaz, ''Çalışmalar sonucu 1 milyon 381 bin 790 adet fidan dikilip, 8 bin 101 kilogram tohum ekilmiştir. Bu yıl çalışmalardan orman ağaçlarının yanı sıra köylümüzün ekonomisine katkı sağlayacak olan yabanıl tür fidanlar ile ceviz badem, ıhlamur ve kestane türlerinin de yetiştirilmesine ve dikilmesine ağırlık verilecektir'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Topaca, Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık günü haftası kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Ödüllerin verilmesinin ardından, dağıtılan 550 fidan, Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve törene katılan öğrencilerle askerler tarafından dikildi.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA