Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı Kültürel Etkinliklerine Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftalarda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Gençlik Parkı Tiyatro Salonunda Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından bir dinleti ve folklor gösterisi organize eden AK Parti Çankaya Teşkilatı, bu hafta da bir tiyatro gösterisi organize etti.

Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı Kültürel Etkinliklerine Devam Ediyor
AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığının Sosyal İşler ve Danışma Kurulu birimlerince ortaklaşa organize edilen etkinlikte, tamamı zihinsel ve bedensel engelli gençlerden oluşan bir gurubun sergilediği “Azrail Blöf Yapmaz” adlı oyun Gençlik Parkı, Necip Fazıl tiyatro salonunda sergilendi.

Yaklaşık 1 saat süren ve seyirciler tarafından ilgiyle izlenen oyun büyük alkış aldı. Oyunun sonunda oyunculara ve yönetmen Erdem Öksüz'e buket sunarak teşekkür eden AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz Pazar gününün tatil günü olması sebebiyle evlerinde dinlenmek yerine tiyatro’ya gelen tüm partililere ve tiyatro dostlarına teşekkür etti.

Tiyatronun tamamının engelli oyuncular tarafından hazırlanıp sahnelendiğini belirten Yılmaz, engelli vatandaşların toplumun her alanında olduğu gibi güzel sanatlar alanında da söz sahibi olduğunu ifade ederek, “Ellerinden gelenin en iyisini yapmaktadırlar. Biz engellileri, toplumdan ayrı, kendilerine pozitif ayrımcılık yapılan bir kesim olarak görmüyoruz onları kendilerinden biri olarak görüp yaşamın her alanında ticari, sosyal, siyasi, bizimle iç içe hayatı paylaşan kişiler olarak görüyoruz. Eminin ki, onlarda kendilerini böyle görmek istiyor. Henüz bu noktaya gelemesek de yapılan düzenlemelerle hızla o noktaya doğru gidiyoruz, böylece engelleri de kaldırmış oluyoruz. Bu tarz kültürel etkinlikleri Çankaya’da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA