Nurhak'ta Yaşlılara Özel Proje

Nurhak Kaymakamlığı, ilçe genelinde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşların sorunlarını çözmek, onlara devletin şefkatli elini uzatmak amacıyla özel bir projeyi hayata geçirdi.

Sosyal sorumluluk içeren "Bizimle Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında ilçede belirlenen engelli ve yaşlı vatandaşlar ayda en az 1 kez ziyaret edilecek ve sorunları ile birebir ilgilenilecek. Bizimle Yalnız Değilsiniz projesi bizzat Nurhak İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç gözetiminde Nurhak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülecek. Projede çerçevesinde görevlendirilen personeller ise proje gönüllülerinin koordinasyonu ve iletişimin sağlanması, hane ziyaret formlarının takibi ve sosyal market aracılığı ile hediye paketleri yaptırılması gibi konularda çalışma yürütecek. Kaymakamlık toplantı salonunda daire amirleri, okul müdürleri ve aile hekimleri ile gerçekleştirilen toplantıda projenin tanıtımını yapan İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, sosyal sorumluluk şeklinde algılanması gereken bu projenin gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirtti.

Projenin sosyal devlet olmanın gereğinden yola çıkılarak hayata geçirildiğini belirten Kaymakam Dayanç, "Bu sayede hem kamu personellerimizin halkla daha fazla bütünleşmesi sağlanacak, hem de yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için bir moral motivasyon kaynağı olacaktır." dedi.

Projeye katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ettiğini ifade eden Kaymakam Dayanç, ayrıca ileride hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarını da projeye dahil etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi .