MHP'den olaganüstü 'Öcalan' toplantısı

Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mektubun Diyarbakır'da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı.

MHP'den olaganüstü 'Öcalan' toplantısı
TBMM'de bugün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları ve Öcalan'ın mesajına tepki vardı. MHP'li vekiller sıralarına Türk bayrakları koydu.

Öcalan'ın mesajının Diyarbakır'da okunmasının ardından TBMM'de gerginlik yaşandı. Özellikle MHP'li vekiller sert tepki gösterdi. MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, kürsüde konuşurken 'Bu manifestoyu kınıyorum' dedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in Nevruz Bayramı'na ilişkin gündemdışı konuşması sırasında, MHP'li milletvekilleri, sıralarda bulunan mikrofonlara Türk bayrağı astı. MHP grup başkanvekillerinin oturduğu sıraların önünde de şehit fotoğrafları ile terör örgütü üyelerince öldürülen bir bebeğin fotoğrafına yer verildi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Kurul açılmadan önce partili milletvekilleriyle bir araya geldiklerini belirterek, toplantıda Diyarbakır'daki nevruz etkinliğindeki görüntüleri değerlendirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'da Türk bayrağına hakaret edildiğini öne süren Şandır, “Orada Türk milletine ve devletine meydan okunmuştur. Biz de Genel Kurul'da buna isyanın bayrağını çektik” dedi.