Başkan Sakallı'dan Hacı Bektaş Veli Vakfı'na Ziyaret

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Başkan Sakallı, beraberinde Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Rasim Duru ve Başkan Yardımcısı İlhami Atik'le, Vakıf Başkanı İrfan Çetinkaya'yı ziyaret ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vakıf Başkanı Çetinkaya, Başkan Sakallı'nın Hacı Bektaş Veli Vakfı'na verdiği öneme dikkati çekerek, Odunpazarı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sakallı ziyaret sonrası Büyükdere Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, istek ve beklentilerini dinledi.

Sakallı daha sonra çocuklara oyuncak hediye etti.

-Samiha Ayverdi, YKSM'de anıldı-

Türk Edebiyatı'na 40'a yakın eseri miras bırakan yazar SAmiha Ayverdi, ölümünün 20. yıl dönümünde, eserleri, fikirleri ve hayatından kesitler ile anıldı.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak, Prof. Dr. Ahmet Nezihi Turan, Mustafa Özçelik ve Rıza Tekin Uğurel katıldı.

Ayverdi'nin hayatının anlatıldığı slayt gösterisi ile başlayan program, Odunpazarı Belediyesi Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun sunduğu konserle devam etti.

-Şelalepark'ta Lale Devri-

Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehir genelinde gerçekleştirdiği yeşil alan çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belirlenen program kapsamında tüm park ve yeşil alanların mevsimlik çiçeklerle süslendiği, son olarak Eskişehir'in en gözde parklarından biri olan Şelalepark'ı Lalelerle donatıldığı kaydedildi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA