İzmir'de Hayat Var

İzmir Valisi M.

İzmir'de Hayat Var
Cahit Kıraç, İzmir milletvekillerinden İlknur Denizli, Aytun Çıray ve ünlü sanatçı Bengü Erden’in konuk olduğu “Burada Hayat Var” programı, İzmir Fuar alanında gerçekleşti.

EXPO 2020’ye aday olan İzmir, tanıtım çalışmalarını yerel, ulusal ve uluslararası programlarla sürdürüyor. İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç, İzmir Milletvekillerinden İlknur Denizli, Aytun Çıray, Ünlü Sanatçı Bengü Erden, CNN Türk’ten Aynur Tartan’ ın programında İzmir şarkılarını okudular. Kentin EXPO adaylığını konuştular.

İzmir Fuar alanında gerçekleşen programda soruları yanıtlayan Vali Kıraç, EXPO 2020 adaylığının İzmir için bir amaç değil, araç olduğunu tanıtımın bütün enstrümanlarını kullanarak kentin marka değerini arttırmak istediklerini söyledi.

Yerelde, ulusalda ve uluslararası arenalarda güçlü bir tanıtım ekibiyle BİE üyesi ülkeleri yakın markaja aldıklarını belirten Vali Kıraç, Cumhuriyet tarihinde ilk kez ulusal bir projeye bütün ülkenin bu oranda sahiplendiğini ve bu gücü İzmir’in arkasında görmekten onur duyduğunu kaydetti.

İzmir Milletvekillerinden İlknur Denizli ve Aytun Çıray ise, TBMM'de bütün siyasi partilerin iktidar ve muhalefettin İzmir’in başarısı için lobi çalışmaları yürüttüğünü belirttiler.

İzmirli ünlü sanatçı Bengü Erden, uluslararası hava alanlarında, uçaklarda birçok kentin yaşam alanlarında İzmir ve EXPO tanıtım çalışmalarını gördüğünü, bundan dolayı çok duygulandığını söyledi.

Bengü, “Ben İzmir’in EXPO gönüllüsü fahri tanıtım elçisiyim. Fırsat buldukça adaylığımızı her ortamda dillendiriyor, destek istiyorum” şeklinde konuştu.

İzmir yemekleri ve zengin mutfak kültürünün de konuşulduğu “Burada Hayat Var” adlı program, önümüzdeki hafta CNN Türk’te yayınlanacak .
Kaynak: İHA