Erdoğan, Biga'da Arkadaşları Rıdvan Yılmaz İle Vehbi Şenoğlu'nu Evlerinde Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Biga'da arkadaşları Rıdvan Yılmaz ile Vehbi Şenoğlu'nu evlerinde ziyaret etti.

Erdoğan, Biga kent meydanında gerçekleştirilen toplu açılış töreninin ardından Rıdvan Yılmaz'ın evine geçti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rıdvan Yılmaz, Biga'da 35 yıldır serbest muhasebecilik yaptığını belirterek, Başbakan Erdoğan ile Refah Partisi'nin kuruluş yıllarında tanıştığını anlattı.

Erdoğan'ın il başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde sürekli muhasebe bürosuna geldiğini ifade eden Yılmaz, Erdoğan ile esnafı, resmi daireleri ve kaymakamlıkları ziyaret ettiklerini söyledi.

Rıdvan Yılmaz, ''Başbakanımız Erdoğan ile dostluğumuz var, o günlerden bu yana devam ediyor. Ailece de görüşüyoruz. Çocuklarımızın isimleri bile aynı. Benim çocuklarımın ismi de Burak ve Esra'' diye konuştu.

Ziyarette eski günleri konuştuklarını dile getiren Yılmaz, Biga Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesiyle büyük yatırımlar yapıldığını konuştuklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın anılarını anlattığını belirten Yılmaz, Erdoğan'ın ''Buraya ilk geldiğimde Ali Rıza Bey ve Rıdvan Yılmaz'ın da arasında bulunduğu 10 kişilik ekip vardı, şimdi sokaklar almıyor. Nereden nereye...'' dediğini aktardı.

Yılmaz, ''Erdoğan ile eski günleri yad ettik'' dedi.

-''Dostlarını unutmuyor''-

Erdoğan daha sonra Vehbi Şenoğlu'nu evinde ziyaret etti. Vehbi Şenoğlu da basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından AA muhabirinin soruları üzerine, Erdoğan'ın RP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, 1989'da Çanakkale ve Biga'yı ziyaretinde tanıştığını ifade etti.

Şenoğlu, şöyle konuştu:

''Erdoğan'ı, o dönem Biga'da evimizde misafir ettik. Sonrasında 3-4 kere daha geldi. Erdoğan ile çeşitli konuları konuştuk, adayların tespitini yaptık. Ben de o dönem RP'den Biga Belediye Başkan adayıydım. Seçimi kazanamadık ama yolumuza devam ettik. Kendisi dostlukları sevdiği için dostlarını unutmuyor. Bizi her vesileyle aradı, sordu. Yerine göre selam gönderdi. Erdoğan, Başbakan olduktan sonra da her 18 Mart'ta Çanakkale'ye geldi. Beni de ziyaret etti.''

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde, arkadaşlarına çiçek ve çikolata hediye etti.

Muhabir: Sibel Ertürk Kurtoğlu - Muharrem Aksakallı

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA