Emet'te İnşaat İşçileriyle Bir Grup Arasında Yaşanan Kavga ve Sonrasında Çıkan Olaylarla İlgili Haklarında Dava Açılan 46 Kişinin Yargılanmasına Başlandı

Emet'te, okul inşaatında çalışan işçilerle bir grup arasında yaşanan kavga ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili haklarında dava açılan 46 kişinin yargılanmasına başlandı.

Emet Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'Kamu malına zarar vermek'', ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'', ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'', ''Taksirle yaralama'' suçlarından tutuksuz yargılanan 46 kişiden 40'ı katıldı.

Kimlik ve adres tespitlerinin ardından savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Mahkeme, diğer sanıkların savunmalarının da alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

-Olay-

Emet'teki pazar yerinde, 13 Mart 2012'de, Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan iki işçi ile ilçe halkından bir grup arasında, yolda birbirlerine omuz atma meselesi yüzünden tartışma çıkmasının ardından, kavga inşatta çalışan diğer işçiler ve bazı kişilerin toplanmasıyla büyümüştü.

Şantiyeye taş atıp işçilerin konakladığı konteyner ve çadırları ateşe veren grup, Kütahya'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma timleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılmış, olaylar sırasında bir polis memuruyla 4 jandarma eri hafif yaralanmıştı. Emet Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylarla ilgili polis ve jandarma ekiplerinin çektiği video görüntüleri ve fotoğrafların incelenmesi sonucu iddianame hazırlamış, 46 sanık aleyhine dava açmıştı.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök / Deniz Açık

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA