Hüseyin Çelik: Fatih Hilmioğlu rektörlük değil militanlık yaptı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik , Silivri'de tutuklu Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu hakkında çarpıcı sözler söyledi.

Hüseyin Çelik: Fatih Hilmioğlu rektörlük değil militanlık yaptı
Beyaz Tv; 'de Rasim Ozan Kütahyalı 'nın sunduğu “Adalet Masası” programına konuk olan Hüseyin Çelik “Fatih Hilmioğlu rektörlük değil, militanlık yapıyordu” dedi.

Ak Parti hükümetinin iş başına gelmesiyle birlikte darbe planlarının da ortaya çıktığını söyleyen Hüseyin Çelik, 14 Mart darbe girişimindeki yaşananları ise ilk kez canlı yayında anlattı.

REKTÖRLÜK DEĞİL, MİLİTANLIK YAPTI

Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Geçenlerde bana sordular; “Şu Ergenekon 'dan yargılanan eski rektör var… Fatih Hilmioğlu…Fatih Hilmioğlu bugün hasta olduğu için ben diyorum ki; Eğer gerçekten Doktorlar bu arkadaşın tahliye edilmesi gerektiğine inanıp, rapor veriyorsa bir gün bile içeride tutulmamalı. Fatih Hilmioğlu denilen adam rektörlük falan yapmıyordu, resmen militanlık yapıyordu. Başbakan 'a “Baş bayii” diyecek kadar terbiye sınırlarını aşıyordu.

“RECEP TAYYİP ERBAKAN” DEDİ

Benim katıldığım toplantıda söze “Başbakan Tayip Erbakan” diye sözle başladı. Ama bende kalktım dedim ki “Kusura bakma sayın rektör, sen pekala sayın Başbakan 'ın adının ne olduğunu iyi biliyorsun. Senin neyi kast ettiğini de biliyorum. Sen bunu bilmeyerek söylediysen özür dileyeceksin, bilerek söylediysen özür dilemezsen; ben bu salonda aynı çatı altında bu toplantıyı sürdürmeyeceğim” dedim. “En sonunda dilim sürçtü” dedi ve devam etti. Ama adamın niyeti başka…Rektör her yerde hükümeti yerden yere vurdu. Bir ekişinin hasta olduğu için tahliyesini istemek başka bir şeydir ama onu masumlaştırmak ise başka bir şeydir.

BEYAZ GAZETE