Ankara'da Kaçak Sigara Operasyonu

Başkentte polisin bir yolcu otobüsüne gerçekleştirdiği operasyonda 80 bin kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da Kaçak Sigara Operasyonu
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bir şebekenin Kuzey Irak ve Gürcistan'dan kaçak yollardan sokulan sigaraların yolcu otobüslerini kullanılarak Sincan ve Etimesgut ilçelerinde piyasaya sürdükleri belirlendi. Doğu illerinden gelen bazı yolcu otobüslerin güzergahlarında yer alan terminallere uğramadıkları ve birkaç yolcu ile yol aldıkları tespit edildi. Bu otobüsler üzerinde yoğunlaşan kaçakçılık ekipleri, yapılan takibin ardından operasyon düzenledi.

Belirlenen 4 yolcu otobüsünde yapılan aramalarda polisin elini attığı her yerden adeta kaçak sigara çıktı. Otobüslerin çeşitli yerlerindeki zulalarda 80 bin adet kaçak sigara ele geçirildi. Şebekenin ayrıca, bir kamyoneti de bir yoğur firmasının nakil aracı gibi göstererek kaçak sigara da taşımada kullandığı belirlendi. Yoğurt firmasıyla hiçbir ilgisi olmadığı tespit edilen kamyonet ile 4'ü yolcu otobüsü olmak üzere toplam 6 araca el konuldu. Operasyonlarda kaçak sigaraların yanı sıra, 2 bin adet sigara sarma makinesi, 164 makaron, 2 şişe kaçak viski de ele geçirildi.

Polis sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi

Kaynak: İHA