Harmandalı'da Çöp Eylemi Yol Kestirdi

Çiğli Harmandalı semtinde bulunan çöp depolama alanına ilçe belediyelerine ait çöp araçlarının girişi vatandaşların oturma eylemiyle engellendi.

Harmandalı'da Çöp Eylemi Yol Kestirdi
Çöp depolama alanının kaldırılması için saatlerce oturma eylemi yapan vatandaşlar emniyet mensuplarının ikna sonucu eylemlerini çöp araçlarının geri dönmesi koşulu ile sonlandırdılar. Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi'nin girişinde sabah erken saatlerde toplanan vatandaşlar, "Yüzülecek körfez değil, temiz ve sağlıklı hava istiyoruz. Yavaş yavaş ölüyoruz. Ölmek istemiyoruz, rahat nefes almak istiyoruz" yazılı pankart açtı. Emniyet yetkililerinin ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin'in ikna çabalarına rağmen vatandaşlar, yolu çöp kamyonlarına açmadı. İzmir'in tüm ilçelerinden gelen yüzü aşkın çöp yüklü kamyon, mahallenin girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Oturma eylemine çocuklarıyla birlikte katılan vatandaşlar zaman zaman alkış ve ıslık sesleri ile tepkilerini dile getirdiler.Oturma eylemlerinin çöplük kaldırılana kadar devam edeceğini söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar, "Seçim dönemi geldiğinde çöplüğü kaldırıyorlar, seçimler bittiği zaman çöplük için yer arıyorlar. Hep aynı aldatmaca. Hep bizi oyalıyorlar. Artık kimse bizi kandıramaz. Bu çöplük buradan kalkmadığı sürece Aziz Kocaoğlu bizden oy beklemesin. En büyük ve etkili silahımız olan oyumuzu bizi bu dertten kurtaracak olanın lehine kullanacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.

Vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan mahalle sakini Safiye Yılmaz, "Artık sesimizi duyun. Biz bu olumsuzluklar ve sağlıksız ortamda yaşamaya mahkum edilmek istemiyoruz. Ciddiye alınmak istiyoruz. İlgisizlikten verilen sözlerin tutulmamasından bıktık artık" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren süren eylem, emniyet mensupları ile sağlanan uzlaşma sonrasına olaysız şekilde sona erdi. Çöp kamyonları bir günlük de olsa tahliye işlemlerini sonlandırmadan bölgeden ayrılırken vatandaşlar da eylemlerini sonlandırdı .
Kaynak: İHA