Seah’ta Bir İlk Daha

Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi (SEAH) KBB Hastalıkları Kliniği’nde her iki kulağında da işitme kaybı bulunan iki hastaya kısa adı PONTO olan Kemiğe İmplante Edilen İşitme Cihazı takıldı.

Seah’ta Bir İlk Daha
SEAH Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği’nde orta kulak kolesteatomu nedeniyle her iki kulağı daha önce opere edilmiş ve ileri derecede işitme kaybı bulunan iki hastaya PONTO (Kemiğe İmplante Edilen İşitme Cihazı) takıldı.

Her iki hastaya da Prof. Dr. Mehmet Güven, Op. Dr. Süleyman Cesur, Yrd. Doç. Dr. Sinan Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu’ndan oluşan ekip tarafından yapılan ameliyatla hastalar Ayşe K., ve Himmet Ayaz’ın kulak arkasına kemiğe implante edilen işitme cihazı takıldı.

KBB Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Güven, “Özellikle orta kulak ve dış kulak problemi nedeniyle işitme kaybı olan ve normal işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda daha ileri teknolojiye sahip Kemiğe İmplante Edilen İşitme Cihazları takılması gerekmektedir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniğinde Prof. Dr. Mehmet Güven tarafından değerlendirilerek hastaların bu tür işitme cihazından fayda görüp göremeyeceği detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Kemiğe implante edilen işitme cihazı, bölgemizde ilk kez yapılan cerrahi teknikle tek seansta başarılı bir operasyonla iki farklı hastaya uygulanmıştır. Kemiğe implante edilen implantın dış kısmı (işitme cihazı) bir ay sonra hastalara poliklinik ortamında takılarak hastaların bundan sonraki hayatlarında normale yakın duyması sağlanacaktır” dedi.

Prof. Dr. Güven ayrıca bu cihazın Sakarya’da işitme kaybı yaşayan hastalar için bir umut ışığı olacağını da ifade etti.

Kaynak: İHA