Bakan Yardımcısı Yusuf Teken, İl Başkanı Burhanettin Kuru’yu Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru'yu makamında ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Yusuf Teken, İl Başkanı Burhanettin Kuru’yu Ziyaret Etti
Ziyarette Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ve Milletvekili Cengiz Yavilioğlu İl Başkanı Burhanettin Kuru ile görüşerek; Sivas il teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, 28 Şubat süreciyle alakalı olarak Türkiye'de yaşanları tartışmak, konuşmak için Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin davetlisi olarak Sivas'a geldiklerini ifade ederek, "Yıllar sonra tekrar Sivas'a gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yolda gelirken Twitter'dan da yazdım. Hüzünler, hatıralar, mutluluklar insanın gözünde bir film şeridi gibi geçiyor. Sivas'ta güzel hatıralarımız var. Mutluluk verici dostluklarımız, ilişkilerimiz var. Sivas'ta evlendim. Çocuklarım burada doğdu. Bunlar insanın ömür boyu hayatında taşıyacağı şeyler. Ölünceye kadar çocuğumun nüfus cüzdanında doğum yeri Sivas yazacak. Bu benim için çok mutluluk verici bir şey" dedi.

28 Şubat sürecinde yaşanan olumsuzluklardan kendilerinin de etkilendiğini belirten Tekin: "O dönemde istemeye istemeye Sivas'tan ayrılmak zorunda kaldık. Karayolu ile Erzurum'a giderken Sivas'ta mutlaka dostlarımızı, arkadaşlarımızı ziyaret ederiz. Sayın Milletvekilimiz Hilmi Bilgin bizim çok eski dostumuz. Onun dışında çok sayıda burada arkadaşımız var. Dostluklar şehirleri bizim açımızdan muteber kılıyor. İlişkileri geliştiriyor. Şimdi de çalıştığımız pozisyonlarda Sivas'ın adı geçtiği zaman hemen Sivas'ın ihtiyaçları gözümüzün önüne geliyor ve biraz daha dikkatlice değerlendirmemizi gerektiriyor. Burada ki manevi anlamda, dostluk anlamındaki bağlılıklarımız bunu getiriyor " dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Üniversitesi'nde akademisyenlik yaptığını söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Sivas'ın bir kültür şehri olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA