Bakan Yılıdırım: “ab’ye Gireceğiz Diye Türkiye Reformlarını Yapıyor Ama Sağır Dilsizleri Oynuyorlar”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “AB’ye gireceğiz diye Türkiye çalışıyor, çabalıyor, reformlarını yapıyor ama sağır dilsizleri oynuyorlar.

Yunanistan, Güney Kıbrıs, ülkeyi batırmış, ‘250 milyar Euro sana’ ‘şu kadar milyar Euro sana’ diyerek paralar veriliyor. Hop batmış ülke bakıyorsun 6 basamak birden puanı yükseliyor. Bu ne biçim iş tam bir hokkabazlık. Bunları artık kimseye yutturamazlar” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bağcılar’da ki Dünya Gazetesi Genel Müdürlük Binasında ‘Dünya Ekonomi, Denizcilik ve Lojistik Tv.’nin açılışını yaptı. Konuşmasından basın’ın kaynak bulmasında çok büyük katkılar sağladıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, “Eğer bu kadar işi yapmasaydık bu kadar projeleri hayata geçirmeseydik sizde anlatacak iş ve konu bulmakta bu kadar rahat edemezdiniz. Dolayısıyla bizde parasız ortağıyız bu işin. Bunu da hatırlatmış olalım. Size malzeme veren projeleriyle destek veren ama asılat tarafına karışmayan bir pozisyonunuz var. Bunu da hatırlatmış olalım” diye konuştu.

Demokrasi konusunda medyanın da büyük bir katkısı olduğunu savunan Bakan Binali Yıldırım, “Demokrasilerde etleri belli; yasama, yürütme, yargı. Bir de medya var. Medya da aslında bu üçüne denetim yapıyor. Kimin adına yapıyor. Vatandaş, çiftçi, besici adına, esnaf, sanatkar adına yapıyor. Bu ülkenin üreten ürettiğini de katma değere dönüştüren ülkenin refahını ve geleceğini hazırlayan, o büyük kitle adına yapıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bilişim hızını Afrika’dan aldık, Avrupa’nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk” diye ifade kullanan Bakan Binali Yıldırım sözlerine şöyle sürdürdü; “İnsanlar bugün yazılanı yarınki gazetede görmek için beklemiyor. On dakika sonra söylediğiniz bir söz, ortaya koyduğunuz bir görüşün karşılığını görebiliyorsunuz. Sadece Büyükşehirler de değil Hakkari’de de aynı kalite var. Iğdır’da da, Edirne’de de, aynı kalite var. Önemli olan da bu değil mi? Doğuyla batıyı birbirine yakınlaştırmak. Milleti birleştirmek, güçlendirmek, terör belasını bu ülkeden kaldırmak. Bunlar yatırımla olur. Son 10 yılda doğuya ve güneydoğuya yaptığımız yatırım 1’e 10 dur. Niye? Çünkü o bölgenin daha çok ihtiyacı var.”

“BU NE BİÇİM İŞ TAM BİR HAKKABAZLIK”

‘Güney Kıbrıs, Yunanistan, ne kadar baş ağrısı yaparsa Avrupa Birliği’nde o kadar makbulünde olur’ diyen Bakan Yıldırım, “Yaptıkları arızalarla yaptıkları hataların büyük oranında rağbet görüyor. Avrupa Birliği’ne gireceğiz diye Türkiye çalışıyor, çabalıyor, reformlarını yapıyor ama sağır dilsizleri oynuyorlar. Yunanistan, Güney Kıbrıs, ülkeyi batırmış, 250 Milyar Euro sana şu kadar milyar Euro sana diyerek paralar veriliyor. Hop batmış ülke bakıyorsun 6 basamak birden puanı yükseliyor. Bu ne biçim iş tam bir hokkabazlık.Bunları artık kimseye yutturamazlar” dedi.

Yedi tepeli İstanbul’a yapılacak yedi tane büyük projeden bahseden Bakan Yıldırım, dünyadaki en büyük projeli havalimanını yaptıklarını söyledi.

Bakan Yıldırım, projeler hakkında bilgiler vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“BAZILARIN BUNDAN HABERİ YOK”

“Bunlardan bir tanesi Marmaray, 29 Ekim 2013 yılında açılıyor. 150 yıllık rüya. Marmara’nın 300 metre güneyinde. Tabi bazıların bundan haberi de yoktur. Birinden araçlar, birinden de tren geçecek. Deniz yüzeyinin 108 metre altından geçerek dünyada bir ilk olacak. Üçüncü proje, üçüncü köprü ve otoyollar. Dördüncü proje, İstanbul- İzmir otoyoludur. Bu proje 53 tane küçük ülkenin milli gelirinden daha büyük. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1950 yılındaki milli gelirinden 1 milyon daha fazla. Türkiye nereden nereye geldi. işte hesabı bu. Ulaşıma iletişime yaptığımız yatırım 197 Milyar TL. Bizim bu kadar bütçemiz yoktu. Ama biz kaynak ürettik. Alternatif yallar bulduk. Memur maaş bekler hasta ilaç bekler esnaf benzin mazot bekler, banka ödenecek borçları bekler, hepsine para yetmiyor. Bu yüzden kaynak üretmek zorundayız. Beşinci proje Ankara- İstanbul yüksek hızlı tren. Bu sene sonunda onu da açıyoruz. Altıncı proje Türkiye’de dünyanın en büyük havalimanını açıyoruz. Yedinci proje ise Kanal İstanbul projesi. Yedi tepeli İstanbul’a 7 tane proje ama öyle tırı vırı proje değil. Her biri kat trilyonluk proje. Tutarı da 65 kat trilyondur” diye konuştu.

Kaynak: İHA