Türkiye Standı Ziyaretçilerin Yoğun İlgisini Çekiyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de Uluslararası Yaş Meyve ve Sebze Fuarı ''Fruit Logistica'' açıldı.

Fuara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 78 ülkeden 2 bin 543 şirket katılıyor. Milli katılımla yer alan Türkiye'yi 25'den fazla şirketin temsil ettiği fuarda, bu yıl Peru konuk ülke olarak yer alıyor.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak da, dünyanın en büyük yaş meyve sebze fuarı olarak bilinen Fruit Logistica'yı önemsediklerini belirterek, Türkiye'nin yaş meyve ve sebze üretiminde ve ihracatında iddialı bir ülke olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bu alanda ürettiğinin yüzde 7'sini ihraç ettiğini ifade eden Kavak, yaş meyve ve sebze üretiminin yüzde 25'ini ihraç etmeyi hedeflediklerini, bunun için de tarımsal üretimde ve tarım ürünlerinin ihracatında yeniden yapılanma hamlesi başlattıklarını vurguladı.

Bu alanda başarılı bir istikamette çalışmaların ilerlediğini belirten Kavak, 2012 yılında yaklaşık 3 milyon 200 bin ton ve 2,2 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihraç edildiğine dikkati çekti.

AKİB Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz ise, Türkiye'nin ''Fruit Logistica''da 10. kez milli katılımla bulunduğunu, fuarın, sektörün buluşma noktası niteliğinde olduğunu söyledi.

Yaş meyve sebze ihracatı konusunda ülke olarak 2023 hedefini en kısa zamanda yakalamak istediklerini aktaran Kaçmaz, bu tür fuarları önemsediklerini ve hepsine iştirak etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Kaçmaz, fuardaki Türkiye standının ziyaretçilerin büyük ilgisini çektiğini, bunun da kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Erbil Başay / Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA