Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadele sürecine ilişkin, ''Bu memleketin kalkınmasının önüne sürekli setler koyanın kimler olduğunun da deşifre olacağı bir sürece girmiş bulunuyoruz'' dedi.

Bakan Çelik, Kırşehir Ahi İşadamları Derneği'nin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, terörün bitirilmesine yönelik son dönemde başlatılan sürece değindi.

Yaklaşık 30 yıldır devam eden terör sorununun herkes tarafından dikkatle izlendiğini ifade eden Çelik, bu konunun siyaset üstü ele alınması gereken bir mesele olduğunu vurguladı.

Onlarca başbakan ve hükümet gelmesine rağmen sonlandırılamayan terör sorununun bitmesi için doğudan batıya, kuzeyden güneye herkesin ittifak halinde olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Bu iş biterken, birilerinin mutluluğu değil, 75 milyonun mutlu olacağı bir çözüme dönüşmesi konusunda bir irade var. Kan bitsin, dursun, kin ortadan kalksın. Yıllarca kin, kanı besledi ve maalesef ülkemiz çok şeyler kaybetti. Onun için bu süreç önemli bir süreç. Bu, nerelere kadar uzanıyor, kimin menziline kadar uzanıyor, bu süreçte ortaya çıkacak. Bu memleketin kalkınmasının önüne sürekli setler koyanın kimler olduğunun da deşifre olacağı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Aman ha, burada istismarda bir istikbal aramayalım. Bu konu istismar edilecek, hafife alınacak bir konu değil. Ciddi bir konudur. Bu konu, milletimizin arzusu, şehitlerimizin muazzep olmayacakları bir şekilde sonuçlanması konusunda hassas bir şekilde yürüttüğümüz bir konu.''

Terör sorunu çözüldüğünde, Türkiye'de büyük gelişmelerin olacağını dile getiren Çelik, ''İnşallah, ülkemiz bu beladan kurtulunca, ben inanıyorum ki iş dünyamız, iş adamlarımız, bir başka şekilde bu ülkenin imkanlarını dünyaya taşıma, bu ülkenin refahını artırma konusunda daha büyük yarış içerisinde olacaklardır'' diye konuştu.

-Suriye'deki olaylar-

Suriye'de huzurun hakim olmasının Türkiye açısından da önem taşıdığına dikkati çeken Çelik, bunun ticareti de etkilediğini kaydetti.

Suriye halkının arzu ettiği şekilde barışın tesis edilmesini dileyen Çelik, şöyle devam etti:

''Suriye halkının tercihleri doğrultusunda bir sisteme kavuşması, yani demokrasinin Suriye'ye gelmesi demek, iş dünyamız açısından çok uçsuz bucaksız bir ticaret alanının Türkiye'nin önüne gelmesi demektir. İnşallah, bu yönü ile de Suriye'deki barışın tesisi konusunda zulmün karşısındayız, zalimin karşısındayız. Tarih boyunca da bu millet böyle olmuştur. Ne zulmün yanında, ne de zalimin yanında yer almıştır.''

Çelik, konuşmasından sonra Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Anadolu İşadamları Federasyonu Başkanı Rahmi Bıyık ve KAHİAD Başkanı Murat Baran ile KAHİAD'ın yeni binasını hizmete açtı.

Açılışından ardından Kırşehir Belediyesi'ne geçen Çelik, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA