Jupa Belediye Başkanı Recep Hasan Açıklama Yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Makedonya'nın Jupa kentine bir meydan kazandıracaklarını söyledi.

Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan ve yardımcısı Şahin Şakir'i, BURULAŞ'taki makamında ağırlayan Altepe, Jupa'da meydan ve park düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Altepe, yeni meydanda park alanı, oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları ve piknik alanlarının da bulunacağını belirterek, ''Makedonya, soydaşların yoğun yaşadığı topraklar. Her zaman onlarla olmaya devam ediyoruz. Önemli bir bölge olan Jupa kentinin Kocacık bölgesinde Atatürk'ün babası Ali Rıza Bey'in doğduğu ev de var. Bu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından restore edildi. Bazı iş adamlarımız Jupa'ya bir okul kazandırdı'' diye konuştu.

Jupa'daki projelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle hizmete açılacağını vurgulayan Altepe, Bursa olarak Balkanlara destek vermenin sevincini yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

-''Gelecek nesiller de Bursa'yı tanıyacak''-

Altepe'ye Bursa'yı aşıp Balkanlara ulaşan yatırımlarından dolayı teşekkür eden Mazlum Hasan da ''Bursa'nın ve Büyükşehir Belediyesi'nin Balkanları hiçbir zaman unutmadığını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Bursa'nın desteğini hep gördük. Jupa Belediyesi'nin yanına yapılan meydan, belediyemize de yeni bir görünüm kazandıracak. Bölgeye, 'Bursa Meydanı' adını vereceğiz. Bu sayede gelecek nesiller de orada Bursa'nın desteğini görmüş olacak'' diye konuştu.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA