Sp Erzurum İl Başkanı Çalık Açıklaması

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, öğretmenlerin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin sorunlarının sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde törensel konuşmalarla kalmaması gerektiğini ve sorunların titizlikle takip edilip çözülmesi gerektiğini ifade etti.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde eğitimle ilgili olarak birçok kanun ve yönetmelik çıkarıldığı halde eğitimin ve eğitimin öznesi olan, Türkiye'nin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerin ve öğretim elemanlarının sorunlarının halen devam ettiğini savunan Çalık, şunları kaydetti:

''Binlerce öğretmen adayının atama beklediği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 130 bin kadroya ihtiyacı olduğu halde ilk atama yapılmayacağı görülmektedir. Şubatta en az 50 bin öğretmen ataması yapılarak okulların öğretmen ihtiyacı giderilmelidir. Özür durumundan yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenler eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamaya devam etmektedir. Eş durumu, öğrenim durumu atamalarının tamamı yapılmalı. İl içi özür grubu atamaları da mutlaka gerçekleştirilmelidir.''

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA