Zeka'ya Ağır Eleştiri

Kütahya'nın Emet Mustafa Koca, Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) adeta 'zengini daha da zengin etme' yarışında olduğunu ileri sürdü.

Zeka'ya Ağır Eleştiri
Zafer Kalkınma Ajansı'nın, Emet ilçesinin tüm önceliğini kendisinden daha iyi bilemeyeceğini söyleyen Emet'in AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Üzülerek söylüyorum ki, Zafer Kalkınma Ajansı'nın ilçemize faydalı olduğunu düşünmüyorum. Emet'e bir artı getirmemiş, aksine külfet olmaya başlamıştır.İlçelerimizin yaptıkları projelerin yüzde 80'i kabul görmemiştir. Artık atasözündeki gibi, 'büyük balık küçük balığı yutmamalıdır'. Hızlı balık, yavaş balığı yutmamalıdır'. Zafer Kalkınma Ajansı denge görevini üstlenmelidir. Zayıf bölgeyi, iyi bölgenin yanına yaklaştırmalıdır. Ajans ilçemin sorununu benden daha iyi bilemez. Bir bankaya kredi için gittiğinizde 'senin şu evrakların eksik der', sende gidip eksik evrakları tamamlarsın. ZEKA, bu şansı vermiyor. 'Bu proje olmaz diyerek' kestirip atıyor. Ajans bunu yapmak yerine projeye destek vermelidir. Sonuçta o projeyi inceleyecek ve denetleyecek olan onlardır. 'Projemiz bu' dediğimiz şartlarda yapılmıyorsa müdahale eder. Ajans sürekli projeleri durumu iyi olan belediyelere veriyor. Böylede olunca zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaktadır. Bu durumda ajansta görevini yapmamış olmaktadır" diye konuştu.

ZAFER KALKINMA AJANSI HAKKINDA

"Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan ve ‘TR33’ olarak sınıflandırılan bölgede hizmet vermek üzere 14 Temmuz 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup, Türkiye genelinde Devlet Planlama Teşkilatı’nın koordinasyonu ile kurulması öngörülmüş toplam 26 adet Kalkınma Ajansı arasındaki yerini almıştır.Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği Kütahya ilindedir. Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerimizde Genel Sekreterliğe bağlı Yatırım Destek Ofisleri hizmet vermektedir. Kalkınma olgusunun, iktisadi, sosyal, kültürel ve diğer tüm boyutlarıyla kapsamlı ve bütünsel niteliği doğrultusunda, Ajansı Bölge’de şu ana eksenlerde çalışmalarda bulunuyor; Bölgesel kalkınmayı ilgilendiren konularda, kamu, özel kesim, sivil toplum temsilcileri ve bilim insanları arasında iletişim ve işbirliğini geliştirmek, bu aktörlerin çalışmaları arasında bağlar oluşturmak suretiyle kalkınma bilincini ve ivmesini arttırmak, bölgesel kalkınma konusunda koordinatör ve katalizör bir rol üstlenmek. Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, iktisadi ve toplumsal gelişmeyi hızlandırmaya, rekabet gücünü arttırmaya ve potansiyel gelişim alanlarını ön plana çıkarmaya yönelik araştırmalar yapmak.Bölgede yerli ve yabancı yatırımların stratejik ve planlı şekilde arttırılması yönünde tanıtım ve rehberlik hizmetlerinde bulunmak. "
Kaynak: İHA