Emet Kaymakamı Mete Buhara'dan açıklama

Emet Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, ilçedeki tüm okullara kitap dağıttı.

Emet Kaymakamı Mete Buhara'dan açıklama
Kaymakam Mete Buhara, yaklaşık 20 bin TL’ye alınan kitapların dağıtımına başladıklaranı belirterek, "İyi bir kitap okuru, aynı zamanda iyi bir meclis adamıdır. İster politikacı olsun, ister işadamı, ister bürokrat, ister memur, okuyup kendini geliştirmeyen insan hayata hakim değildir. Öğretmenlerimiz, kitap okuma konusunda hem özel bir ilgi ile çocuklarımıza eğilmeliler hemde, bizzat kendileri de kitap okuyarak bunu öğrencilerine örnek olmalıdır. O sebeple öğretmenlerimizden öğrencilerimizi kitapla buluşturmaları adına ayrı bir özen ve çalışma istiyorum. Okuyan, araştıran, kendini geliştiren nesiller için okullarımızda çocuklarımıza kazandırabileceğimiz en güzel hizmet okuma alışkanlığını sağlamaktır. Velilerimizde çocuklarına eğitim verirken, klişeleşmiş ifadeler yerine, Mevlana,dan Yunus Emreden, ünlü yazarlardan, atasözlerinden bahsederek çocuklarına doğru ve yanlışı göstermeye çalışmalıdırlar. Dünyada en tehlikeli insan okuyup kendini geliştirmeyen insanlardır. Çünkü bu kitle çok çabuk yönlendirmeye müsait insanlardır” dedi.

İlçede bir okuma seferberliği başlatma adına bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Buhara, kitap dağıtımlarının devam edeceğini bildirdi .
Kaynak: İHA