Çandarlı Belediyesi, Hayvansever Suçlamalarından Rahatsız

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde son dönemlerde sokak hayvanlarının kimliği belirsiz kişilerce zehirlenmesi, hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Çandarlı Belediyesi, Hayvansever Suçlamalarından Rahatsız
Suçlamanın kendilerine yönelmesi üzerine harekete geçen Çandarlı Belediyesi, ilk etapta 14 kameralı olacak bir MOBESE sistemi kurmak için ihale gerçekleştirdi.

Suçlamanın kendilerine yönelmesinin üzücü olduğunu dile getiren Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, sokak hayvanlarının öldürülmesi olaylarını kaygı ile takip ettiklerini kaydetti.

Belediye olarak kesinlikle sokak hayvanlarını zehirlemediklerini, aksine sahiplendiklerini ifade eden Dağdelen, şöyle konuştu: "Çandarlı Belediyesi olarak Son günlerde sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürülmesini kaygıyla takip ediyoruz. Beldemizde gerçekleşen bu üzücü olaylar ile ilgili soruşturma Jandarmaya intikal etmiş olup, faillerin bulunması için gerekli çalışma güvenlik birimleri tarafından yürütülmektedir. İnanıyoruz ki kısa bir zaman içerisinde bu üzücü olayın sorumluları yakalanıp adalete teslim edilecektir. Bu gibi olayların önüne geçmek ve asayiş sağlamak için beldemizde 14 kameralı MOBESE sistemi kurmak için ihale gerçekleştirdik. En uygun teklifi veren firma yasal gereklilikleri yerine getirmediği için ihaleden el çektirilmiş olup, ikinci en iyi teklifi veren firma ile 120 günlük süre ile sözleşme imzalandı. Halihazırda yüklenici firmanın beldemizde 55 günlük MOBESE kurulum iş bitirme süresi vardır. Sistem devreye girdiği zaman bu tip olaylarla hiçbir zaman karşılaşmayacağımızı umut ediyoruz." Dağdelen, MOBESE sisteminin ileride 200 kameralı hale getirilebilecek kapasitede olduğunu da belirtti.

"BELEDİYEMİZ HAKSIZ YERE SUÇLANIYOR" Çandarlı Belediyesi olarak sadece köpeklerin değil, tüm hayvanların korunması ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi amacıyla çalışmaların kapsamlı şekilde sürdüğünü belirten Başkan Dağdelen, "Belediyemizin, kısıtlı imkanları ile yapmış olduğu çalışmalara rağmen, bazı çıkar grupları hayvan hakları savunucusu kimliği altında belediyemizi suçlamaktadır. Belediyemizin kapılarını hayvan hakları savunucularına kapadığını dile getirmektedir. Oysa ki belediyemiz sivil toplum örgütlerine birçok imkan sunmakta, yapılan destek başvurularını değerlendirmekte ve hızlı bir şekilde olumlu veyahut olumsuz olarak Sonuçlandırmaktadır. Belediyemiz, yasal zorunluluklarının ötesinde, insani sorumlulukla sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Gerek hayvan hakları savunucularına, gerekse de yardıma muhtaç hayvanları korumak isteyen vatandaşlarımıza maddi imkanlarımız çerçevesinde destek oluyoruz. Sokak hayvanlarının kışın soğuktan ve yazın da sıcaktan korunmaları amacıyla şantiyemizde yapılan yuvalar şehrimizin belirli bölgelerine yerleştirildi ve bazıları ise hayvansevelere teslim edildi. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yaz sezonunda da su olukları ve yemek yerleri yapılarak şehrimizin belirli bölgelerine konulacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA