Silivri Belediye Başkanı Aziz İşıklar Açıklaması

Silivri Belediye Başkanı Aziz Işıklar, Silivri Ortaköy'de yürütülen sondaj çalışmaları sırasında 450 metre derinlikte bulunan doğalgazın çıkartılması halinde Silivri'ye büyük katkı sağlayacağını belirterek, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının azalmasına katkı yapacağını söyledi.

Işıklar çalışmalarının yürütüldüğü Ortaköy Çayırlık-2 isimli sondaj kuyusu başında basın toplantısı düzenledi.

Doğalgaza ulaşmanın çok sevindirici bir haber olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Çerkezköy Seymen'de, Bekirli'de şimdi de Silivri Ortaköy'de çok ciddi rezerv olmasını umduğumuz doğalgaz sondajlarında, gaza ulaştık. Rezerv hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz ancak bu konuda çalışmalar testler en kısa sürede tamamlanacak. Doğalgaz bulunması Silivri için yeni bir şey değil aslında. Silivri'de şu an 3 yerde daha doğalgaz çıkarılıyor. Kınalı'daki depeloma ve ayrıştırma tesislerinde depolanarak sisteme dahil ediliyor.''

Işıklar, Silivri'nin İstanbul'un yanı başında gelişmeye açık bir ilçesi olduğunu belirterek, iş kolları, hizmet ve sanayi tesislerinin buraya taşınabileceğini kaydetti.

Yatırımcılara tesis için gerekli olan doğalgazın da bulunduğunu vurgulayan Işıklar, Silivri'de birçok şeyin şeyin değişeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Aziz Işıklar, Silivri'nin bundan böyle Türkiye'nin gündemine enerji ve turizme yaptığı katkı ile geleceğini belirtti.

Silivri'de yapılacak olan Kanal İstanbul ve 3. havalimanını da hatırlatan Işıklar, ''Hepsi birlikte düşünülürse bu doğalgazın bulunmasının planlanan şehirlere, havalimanına ve yollara çok büyük katkı yapacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bulunan doğalgazın Silivri'ye İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu kuyulardan çıkartılacak doğalgaz ile ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına çok önemli katkılar yapacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

-Test sonuçları bakanlığa sunulacak-

Doğalgaz sondaj çalışmalarını yürüten Merty Energy firmasından sondaj kuyusu kamp amiri Onur Çelik de, şu bilgileri verdi:

''Çayırlık-2 kuyusunda 450-500 metre aralığında doğalgaza rastladık. Şimdi bu gazların testlerini yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde test sonuçlarını alıp, bakanlığa sunacağız. O zaman rezerv miktarı hakkında açıklama yapılacak. Ruhsat sahamızda 8 kuyu planladık. Bu kuyularda ulaşmayı hedeflediğimiz rezerv miktarı 2 milyar metreküptür. Önümüzdeki yılda bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz''

Muhabir: Alptekin Soykan

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA