Emet Olaylarına Karışan 46 Kişi Hakkında Dava

Kütahya'nın Emet ilçesinde, doğu illerinden gelen inşaat işçileriyle ilçede oturan gençler arasında 'omuz atma' konusunda çıkan olaylara karıştıkları öne sürülen 46 kişi hakkında dava açıldığı bildirdi.

Yapılan soruşturma kapsamında olaylara karıştıkları kamera ve fotoğraf çekimi görüntülerinden belirlendiği bildirilen 46 kişi hakkında Emet Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Söz konusu kişilerin önümüzdeki günlerde 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', '2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşlerini kanununa muhalefet', 'taksirle yaralama' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuksuz olarak yargılanmaya başlayacakları öğrenildi.

Emet'te 13 Mart 2012 tarihinde 2 inşaat işçisi ile bir grup genç arasında birbirlerine omuz atma meselesinden tartışma çıkmıştı. Kavgaya dönüşen olay ardından işçilerin PKK'yı simgeleyen bezler astığı söylentilerin çıkartılması üzerine toplanan bir grup, 16 inşaat işçisinin kaldığı konteyner ve çadırı yaktı, eski sağlık ocağı binasının camlarını kırdı. Atılan taşlardan 4 asker ve 1 polis hafif yaralandı, 16 işçi polis gözetiminde ilçe sınırları dışına çıkartılmıştı .
Kaynak: İHA