Bursaspor 1 - 1 Galatasaray

Lider Galatasaray deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma iki ekibin 1-1'lik beraberliği ile sona erdi. Bursaspor'un golünü 18. dakikada Pinto kaydederken, Galatasaray'ın golü 29. dakikada Umut Bulut'tan geldi. Galatasaray'da Burak Yılmaz yedek başladığı karşılaşmada hiç oyuna girmedi. Hollandalı Wesley Sneijder ise maça 70. dakikada dahil oldu.

Galatasaray bu sonuçla ligde puanını 37'ye çıkarırken, Bursaspor ise puanını 28 yaptı.

BURAK VE SNEIJDER YEDEK

Galatasaray'da Fatih Terim, Burak Yılmaz ve Ambrabat'a ilk 11'de şans vermedi. Sarı-kırmızılı ekip, maça kart cezalıları Melo ve Hamit Altıntop ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yer alan Eboue ve yeni transfer Drogba'nın yanı sıra Baros, Çağlar Birinci ve sakat olan Ujfalusi'den yoksun çıktı. Sneijder, 18 kişilik kadroda yer alırken, oyuna girmek için yedek kulübesinde bekledi.

ANTON FERDINAND KADRODA

Bursaspor'da sakatlıkları devam eden Ferhat Kiraz, Stanislav Sestak ve Gökçek Vederson, Galatasaray maçı kadrosunda yer almadı. Bursaspor'un hafta içinde gerçekleştirdiği transferlerden Ferdinand, 18 kişilik kadroda yer buldu. Dün 3,5 yıllık sözleşme imzalanan Aziz Behich ise maçı tribünden izledi.

İLK GOL PINTO'DAN
Karşılaşmaya iki ekip de hızlı başlarken, oyunun ilk 15 dakikalık bölümünde Galatasaray'da Umut ve Elmander'in istekli oyunları dikkat çekerken, Bursaspor'da ise Battalla, yeşil beyazlı ekibin en etkili futbolcusu olarak göze çarptı. Bursaspor'un takım halinde çok adamla öne çıkmasını fırsat bilen Galatasaray ileri uç elemanları bu dakikalarda hızlı hücumlarla Bursaspor yarı alanına geçerek, gol pozisyonlarına girdiler. Karşılaşmanın 18. dakikasında Şener'in ceza sahasına gelen ortasında topu kafayla ağlara gönderen Pinto Bursaspor'u Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi.

UMUT'TAN ŞIK PLASE

Golden sonra maçtaki tempo bir an olsun düşmezken, Galatasaray orta alanı topa basıp çevirmek yerine, uzun toplarla Bursaspor savunmasını aşmaya çalıştı. İlk yarının ortasına kadar savunmada hata yapmayan Bursaspor savunması, Umut Bulut'a derinlemesine atılan pasta, tine bu futbolcunun 29. dakikasında plase vuruşla topu ağlara göndermesine engel olamadı ve karşılaşmada durum 1-1 oldu. Bu golden sonra oyunda tempo ilk dakikalara oranla biraz daha düşerken, maç iki ekibin orta alan mücadelesine döndü. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde Galatasaray kanatlardan Bursaspor yarı sahasına gitmeye çalışsa da maçın ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

BURSA TEMPOSUNU KORUDU

Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk 15 dakikada tam anlamıyla Bursaspor fırtınası eserken, yeşil beyazlı ekip sağlı sollu ataklarla Galatasaray savunmasının üzerine gitti. Bu dakikalarda ileri uçta Pinto ve Batalla bu dakikalarda ikili oyunlarla rakip kalede gol aradılar. Ev sahibi ekip 61. dakikada köşe vuruşunundan gelen Serdar Aziz'in kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi ama hakem Muslera'ya faul yapıldığı gerekçesiyle golü vermedi.

SNEIJDER SON 20 DAKİKA OYUNDA

Maçın son 20 dakikası heyecan kasırgası şeklinde devam ederken, Bursaspor, oyuna sonrada giren Tuncay Şanlı'nın hücum bölgesinde katkısı ile birlikye yeniden Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Galatasaray'da 70. dakikada oyuna giren Sneijder, zaman zaman boş alanlarda buluştuğu topu iyi saklayarak isabetli paslara çevirdi. Oyunun bazı bölümlerinde Galatasaraylı futbolcuların boşa kaçan Sneijder'i tercih etmedikleri görüldü. Maçın son 10 dakikasında oyundaki tempo ilk yarının aksine düşerken, iki ekip oyuncularının uzun toplarla rakip alana geçmeye çalıştıkları görüldü. Galatasaray özellikle Amrabat ve Sneijder'İn olduğu kanattan rakip sahaya giderkeni Bursaspor savunması bu dakikalarda savunmada daha çok adamla pozisyon almaya başladı. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmazken karşılaşma iki ekibni 1-1'lik beraberliği ile sona erdi.