Derneğin 85. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Ankara'da Tören Düzenlendi

Türkiye Yardım Sevenler Derneği kuruluşunun 85. yılını törenle kutladı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, derneğin 85. yıl tanıtım filminin gösterilmesiyle başladı.

TYSD Genel Başkanı Birsen Eldem konuşmasında, derneğin 19 Şubat 1928 yılında ''Yoksul Kadına Yardım Cemiyeti'' adıyla kurulduğunu ve 1940 yılından bu yana da kamu yararına çalışan dernekler arasına yer aldığını hatırlattı.

Yardım Sevenler Derneği adını ''Kadının yoksulu olmaz, kadın bizatihi bir varlıktır'' diyen Ulu Önder Atatürk'ten aldığını da anımsatan Eldem, derneğin özel bir kanunla kurulmadığını, özel bir kanunla da korunmadığını belirtti.

Eldem, derneğin faaliyetlerinin, halkın güven ve desteğiyle hedef kitlesine doğru yer ve doğru zamanda ulaştığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap da tanıtım filminden etkilendiğini ve bütün filmi bütün Türkiye'yle paylaşmak gerektiğini söyledi.

Matkap, ''Törende ödül alan İlmiye Çığ hocamız önemli bir bilim adamı ve bize katkıları çok büyük. Hayrettin Karaca hocamız ise halka çok şey öğretti, başarılı bir iş adamı, başarılı bir ihracatçı ve başarılı bir çevreci'' dedi.

Törende, Yılların Siyasetçisi Ödülü 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, Yılların Sanatçısı Ödülü sanatçı Yıldız Kenter'e, Yılların STK Ödülü Türk Eğitim Vakfı'na, Yılların Eğitim Kurumu Ödülü TED'e, Yılların STK Liderleri Ödülü Hayrettin Karaca ile İlmiye Çığ'a, Yılların Habercisi Ödülü de kısa süre önce vefat eden Mehmet Ali Birand'a ve Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek'e verildi.

Törene eski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ile Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının eşlerinin de katıldığı belirtildi.

Muhabir: Ankara

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA