Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden 2 Sodes Projesi

Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı tarafından kabul edilen ''Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek'' ve ''Harput'un Parlayan Yıldızları'' projeleri tanıtıldı.

Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, kurum olarak görevlerinin sadece suçla mücadelede olmadığını, aynı zamanda suçun oluşmasına ortam hazırlayan etkenleri de bertaraf etmek olduğunu belirtti.

Geleceğin teminatı çocukların suça yönelmelerini önlemek, olumsuz çevresel faktörleri ve psikolojik etkenleri ortadan kaldırmak adına düzenledikleri projelerle çocukların bilinçlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını aktaran Buran, kentte güvenli bir gelecek için çocuklara yapılacak bilinçlendirme faaliyetlerinin çok önemli olduğunu vurguadı.

Buran, şunları kaydetti:

''Elazığ polisi olarak amacımız kaliteli ve güvenli hizmet sunarak, ilimizi özgür ve daha güvenli bir kent haline getirmektir. Biz kent güvenliğinden sorumlu tek aktör olarak tanımlanmamalıyız. Kolluk dışındaki kurumların da güvenliğini sağlamak ve sorumluluğu paylaşmak noktasında daha duyarlı olması gerekir diye düşünüyoruz. Suçla mücadele kolluğunun görevi ancak suçlulukla mücadele Türk toplumunun görevidir.''

Çocuk Şube Müdürü Vekili Hakan Özkaldı ise birimlerinin yürüttüğü ''Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek'' projesi ile gerek görsel gerekse işitsel ağırlıklı eğitimlerle çocukların kişisel ve kültürel gelişimlerini arttırmaya, onları bilinçlendirerek suçtan korunmalarını ve suça karışmalarını önlemeyi amaçladıklarını belirtti.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Emniyet Amiri Ufuk Şahin de yürüttükleri ''Harput'un Parlayan Yıldızları'' projesi ile dezavantajlı mahallelerde bulunan okullardaki 8. sınıfta okuyan başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan öğrencileri dershaneye kayıt yaptırarak destekleyeceklerini söyledi.

Öte yandan, toplantı sonrası Emniyet Müdürlüğü tarafından temin edilen kitaplar, dezavantajlı çocuklara dağıtılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, kurum ve kuruluş yetkileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA