Yurtnaç: Gençlik Daireleri Konusunda Kendimize De Bakmalıyız

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Kemal Yurtnaç, Köln’deki Türk sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Türklerin Almanya’da kalıcı olduğunu hatırlatan Yurtnaç, sivil toplum örgütlerinin buna uygun olarak kaliteli eğitime önem vermesi gerektiğini söyledi.

Gençlik Daireleri sorununa da değinen Yurtnaç, bazı kuruluşların bu alanda çalışmalara başladığını söyledi.

"ÇİFT DİLLİ OKULLARA ÖNEM VERİLMELİ"Yurtnaç, “Çocukların bulundukları ülkelerdeki dilleri kolay öğrenememelerinin en büyük sebebi anadillerini iyi bilmemeleri. Camilerin, STK’ların eğitime, çift dilli anaokullarına çok büyük önem vermeleri gerekiyor. Bu insanlar bu ülkede kalıcılar ise çocuklarını en kaliteli okullarda yetiştirmeliler. Bu tür okullar da bir fırsattır.” dedi.

"GENÇLİK DAİRELERİ KONUSUNDA AYNAYA BAKMAK LAZIM"Gençlik Daireleri’nin yol açtığı sorunlara da değinen Yurtnaç, Gençlik Daireleri’ne neden ihtiyaç duyulduğunu anlamak için öncelikle aynaya bakmak gerektiğini ifade etti.

Şiddetle eğitim olmayacağını, çocuk yetiştirmenin ilgiyle, iltifatla, eğitimle olacağına vurgu yapan Kemal Yurtnaç, “Ancak böyle bir olay yaşanmışsa çözüm anne-babayı eğitime almaktır, çocukları aileden ayırmak değil. Çocuk alınacaksa ailenin belirlediği kişilere verilmeli, insanların kültürel kimliklerine saygı göstermeli. Biz bunların üzerinde özellikle duruyoruz.” açıklamasını yaptı.STK’LARA KORUYUCU AİLESİ ÇAĞRISIAlmanya’daki sivil toplum kuruluşlarımızın koruyucu aile kazanmak için eğitim çalışmalarına girmesi gerektiğini söyleyen Yurtnaç şöyle konuştu: “Bunu Diyanet ve çeşitli cemaatler kanalıyla camilerde vaazlarla belirtmeliyiz. DİTİB, Milli Görüş gibi kuruluşlar çalışmalara başladılar. DİTİB’in büyük bir projesi var. Diğer derneklerin de var, hepsine destek vereceğiz .