Emet'te ''tkdk Hibe Destekleri'' Toplantısı

Emet ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü'nce çiftçilere yönelik hibe destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Emet Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda sunum yapan uzmanlar, bölge ekonomisinin bel kemiğini oluşturan büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besi hayvancılığı, tavuk ve hindi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, kırmızı et ile kanatlı eti işleme ve kesim tesisleri, arıcılık, tıbbi bitki yetiştiriciliği, su ürünleri, seracılık, el sanatları gibi alanlarda üreticilere önemli destekler sağlanacağını bildirdi.

İşletmelerin, 5 bin Avro'dan 3 milyon Avro'ya kadar olan yatırımlarına yüzde 50-65 oranlarında karşılıksız hibe desteği verileceğini belirten uzmanlar, et ve süt üreten işletmeler, meyve ve sebze, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik projelerin yanı sıra mevcut tesislerini büyütmek ve geliştirmek isteyen işletmelerin projelerinin destek kapsamında olduğu bilgisini veren uzmanlar, proje başvuru süresinin 15 Mart'ta sona ereceğini kaydetti.

Toplantıya, Emet Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA