Şüpheli Paketten Terk Edilmiş Bebek Çıktı

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde şüpheli paket ihbarı alan polis, olay yerine gittiğinde çantanın içinde terk edilmiş 3-4 günlük bir bebekle karşılaştı.


Bu gece geç saatlerde Topkapı Kaleiçi’nde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Panorama 1453” adlı halka açık sosyal tesislerde şüpheli paket ihbarı alan polis, söz konusu bölgeye gitti. Kısa sürede olay yerine ulaşan emniyet yetkilileri, şüpheli çantadan bebek sesi geldiğini fark etti. Çantayı açtıklarında henüz göbek kordonu kopmamış yaklaşık 3 ya da 4 günlük olduğu tahmin edilen bir kız bebeği ile karşılaştı. Bebeği kundağa sarılı halde gören polisler, Merkez Efendi Polis Merkezi’ne götürdü. Göbek bağı kopmamış olan bebeğin aşırı soğuktan etkilenmesi nedeniyle durum sağlık ekiplerine bildirildi.

Merkez Efendi Polis Merkezi’ne gönderilen ambulanstaki sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi emniyette yaptıktan sonra Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Doğum Evi’ne sevk ederek taze bebeği bakıma aldı.

Polis ve hastane yetkilileri tarafından “Ayşe” ismi verilmesi öngörülen bebeğin, 2 kilo 900 gram olduğu öğrenildi.

Bebeğin sarılık hastalığı nedeniyle kısa süreli tedavi gördüğü, şimdilik sağlık durumunun iyi olduğunu kaydedildi.

Polis, bebeğin terk edildiği sosyal tesislerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alarak, anneye ulaşmaya çalışıyor.
Kaynak: İHA