İzmir'deki Patlama

Buca ilçesindeki bir apartmanın zemin katındaki dairede meydana gelen patlamada yaralanan 14 aylık Ayaz İnal, taburcu edildi. Olayda yaralan anne Ceyda ve baba Fatih İnal'ın tedavisi sürüyor.

Ceyda İnal'ın dayısı Hüseyin Tokgöz, Ayaz İnal'ın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Ayaz bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Ayaz'ı yarın kontroller için yeniden hastaneye götüreceklerini aktaran Tokgöz, "Ciddi bir durum yok. Annesinin durumu daha ağır. Babası ayakta. Telefonla görüşüyoruz, şoktalar" diye konuştu.

- "Suç duyurusunda bulunduk"
Öte yandan patlamanın olduğu Şirinyer semti İşçievleri mahallesi 365 sokakta evleri zarar gören vatandaşlar temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Olayın meydana geldiği apartmanın 3. katında yaşayan Haldun Ok, maddi ve manevi zarar gördüklerini, yetkililerden ilgi beklediklerini ifade etti.

Apartmanın durumunun tespiti için bilirkişinin inceleme yapmasının beklendiğini kaydeden Ok, şu anda evlere giriş izni verilmediğini, yakınlarının evlerinde yaşamaya başladıklarını anlattı.
Ok, mahalle sakinleri olarak olayla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "İzmirgaz ve doğalgaz tesisatı yapan firmadan şikayetçi olduk. Biz davacıyız. Mahalle sakinleri olarak zararımızın karşılanmasını istiyoruz" dedi.

Ceyda İnal'ın kardeşi Ceyhun Şen de patlama öncesinde evde yangın çıktığını, kardeşinin ve eşinin yeğeniyle evden dışarı çıktığını, onlar çıktıktan sonra patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Ceyda İnal ve eşi Fatih İnal'ın Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünü, hastanede polise ifade verdiklerini kaydeden Şen, şunları aktardı:
"Daha önce evde gaz kaçağına karşı kurulan siren lambası ikaz vermişti. İfadelerinde gerekli yerlerin arandığını belirtmişler. İlgili firma gazı kapatmış ama tesisatı yapan firma 'gazı kullanabilirsiniz' demiş."
Bu arada İzmirgaz ekipleri, patlamanın meydana geldiği bölgede tesisatları kontrol etti.
Kaynak: AA