Başkent Doğalgaz Dağıtım Aş Açıklaması

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ, Bağlıca Mahallesi'nde doğal gaz şebekesinde aşırı soğuklar nedeniyle yaşanan basınç düşüklüğü sorununun giderilmesi için bölgede 3,3 kilometrelik ring hattı yapıldığını ve çalışmaların 7-10 gün içerisinde tamamlanarak, doğal gaz basıncının normale döndürüleceğini bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Etimesgut ilçesine bağlı Bağlıca'da uç noktalarda aşırı soğuklardan kaynaklanan yüklenme nedeniyle basınç düşüklüğü yaşandığı belirtildi.
Bölgedeki yapılaşmanın hızlı artması ve dağınık olması nedeniyle doğal gaz şebekesine ring hattı yapılmasının daha önce planlandığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gerekli ekipmanlar hazırlanmış, ancak çalışmalara başlanacağı sırada kar yağışı, ardından da hava sıcaklığında büyük düşüş yaşanmıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyetini bir an önce gidermek için hava şartlarının elverişsizliğine rağmen çalışmalarımızı daha da hızlandırdık.
Bölgede bazı imar yolları da kapalı olduğundan, belediye ile koordineli olarak, 24 saat esasıyla 4 ekip halinde çalışarak 3,3 kilometrelik ring hattını tamamlayacak ve bölgedeki basınç düşüklüğü sorununu 1 hafta-10 gün içinde gidereceğiz."
Kaynak: AA