Ankara Valisi Yüksel Açıklaması

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İnsan Hakları İl Kuruluna 2013 yılında yapılan başvuruların genel olarak sağlık ve hasta hakkı, kötü muamele, sosyal güvenlik hakkı ve çevre hakkı ihlallerinden oluştuğunu bildirdi.

Yüksel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin vazgeçilmez bir insanlık mutabakatı olduğunu hatırlattı.
İnsan haklarının korunması ve hak ihlallerinin önlenmesinin devletlerin ve her insanın öncelikli görevi olması gerektiğini belirten Yüksel, "Ankara İl İnsan Hakları Kuruluna, kuruluşundan bugüne kadar insan hakları ihlalleri ile ilgili olarak 921 başvuru yapıldı. Bunların 137'si şikayet kutularına, 8'i faks ve dilekçe ile 283'ü mektupla ve 493'ü elektronik posta yoluyla yapıldı. İnsan Hakları İl Kurulu 134 toplantı gerçekleştirdi ve bu toplantılarda bin 336 karar alındı" ifadesini kullandı.
İnsan Hakları İl Kuruluna 2013 yılında yapılan başvuruların genel olarak sağlık ve hasta hakkı, kötü muamele, sosyal güvenlik hakkı ve çevre hakkı ihlallerinden oluştuğunu vurgulayan Yüksel, Ankara'da kamu yönetiminde, bürokratik kültürden vatandaş odaklı hizmet kültürüne geçilmesinin ve insan haklarına mutlak saygı gösterilmesinin temel amaçları olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA