Altındağlı Çocuklar Çizgi Film Dersinde

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Karapürçek Gençlik Merkezi öğrencileri, 19. Gezici Film Festivali kapsamında çizgi film yapmayı öğrendi.

Altındağlı Çocuklar Çizgi Film Dersinde

Hollandalı 2 eğitimci eşliğinde çizgi film yapım aşamalarını öğrenen Altındağlı çocuklar, yetenekleriyle dikkat çekti. Kore Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çizgi film dersinde keyifli anlar yaşandı. Karapürçek Gençlik Merkezi öğrencilerinden Merve Göker, yeni şeyler öğrenmenin kişisel gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, çizgi filmin çok eğlenceli bir iş olduğunu, bu ders sayesinde yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğunu söyledi.

Merve, etkinlikler sayesinde arkadaşlık bağlarının güçlendiğini de sözlerine ekledi.

Gençlik Merkezi üyesi Alican Arıkdoğan ise, kendilerine bu imkanı tanıyan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti. Altındağ Belediyesi sayesinde tüm sosyal projelerde yer aldıklarını ve bu sayede özgüven kazandıklarını söyleyen Alican “Çizgi film dersinde hamurdan değişik şekiller yaptık, resimler çizdik. Ayrıca animasyon kıyafetleri giyerek keyifli vakit geçirdik. Çok eğlendik” diye konuştu.

“ALTINDAĞLI ÇOCUKLAR ÇOK YETENEKLİ”
Hollandalı eğitimci Jenny Van Der Broeke, çizgi filmin çok zahmetli ve sabır gerektiren bir iş olduğunu söyleyerek, kısa gibi görünen filmlerin yapım aşamasının aylar hatta yıllar sürdüğünü belirtti.

Animasyonu, birkaç resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntü olarak tanımlayan Broeke, sektörün Türkiye’de giderek geliştiğini kaydetti.

Broeke, Karapürçek Gençlik Merkezi öğrencilerinin çizgi filme gösterdiği ilgiyi çok takdir ettiğini belirterek, Altındağlı çocukların çok yetenekli olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA