Taşköprü Sarımsağının Ekstraktı Üretildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen ve dünyaca ün kazanan Taşköprü sarımsağının sadece hammadde olarak işlenmesi nedeniyle gerektiği kadar maddi verim alınamadığından dolayı girişimci Abdullah Yılmaz tarafından ekstraktını üretti.

Taşköprü Sarımsağının Ekstraktı Üretildi

Yılmaz, sarımsağın çeşitli ürün gurupları içerisinde değerlendirildiğinde büyük maddi kazanç sağlayacağını belirtti.

Yaptıkları konsantre ürünlerin halk tarafından yeterince tanınmadığını ve bunun nedeninin ise halkın sarımsağı sade olarak gördüğünü belirten Yılmaz, “Bizim üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin en büyük kalitesi hakiki Taşköprü Sarımsağı kullanmamızdır. 5 yıldır sarımsak ekstraktı üretimini gerçekleştiriyoruz. İlk senelerde üretimlerimiz başarısız oldu fakat son bir yıldır işi profesyonel seviyeye getirdik. Ürünlerimiz bir ilaç değil gıda takviyesidir” dedi.

Sarımsağın sirke ve limon gibi doğal maddeler eklenerek en az 6 ay bekletilmesi sonucu üretilen ekstraktın patentini almak için ‘Şahsar’ markası adı altında girişimde bulunduklarını açıklayan Abdullah Yılmaz, 5 yıl önce böyle bir çalışma içerisine girdiklerini ve son bir yıldır da üretime geçtiklerini kaydetti.

Sarımsak ekstraktının faydaları ile ilgili bilgiler veren Abdullah Yılmaz, “Sarımsak ekstraktı vücudumuzda bulunan bütün damar tıkanıklıklarına faydalıdır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İçerisinde bulunan alılıcın maddesi antibiyotik görevi yapmaktadır. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı insan vücudunu dirençli tutar. Tıkalı olan damarları açıcı etkisi vardır. Bir ay kullanıldığında tansiyon düzenli hale gelirken, kollestrol ise düşmektedir” diye konuştu.

Bu ürünün her sabah kahvaltıdan yarım saat önce kullanılması gerektiğini savunan Abdulah Yılmaz, sarımsağın toksin atıcı özelliğinin de bulunduğunu ve böylece vücuttaki zararlı maddelerinde bu ürün sayesinde temizleyeceğini belirtti.

İlerleyen dönemlerde sarımsak hapı da üreteceklerini ve bunun içinde çalışmalara başladıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Ürünümüz için patent başvurusunu yaptık. TÜBİTAK’da başvurduk. Taşköprü sarımsağının faydalarını dünyaya duyurmak istiyoruz”
Kaynak: İHA