Tahsin Babaş, Traktör Kullandı

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, her hafta Cumartesi günleri Kuzeykent Mahallesinde kurulan araba pazarını ziyaret etti.

Tahsin Babaş, Traktör Kullandı
Burada vatandaşlarla sohbet eden Tahsin Babaş’a vatandaşlar ise yoğun ilgi gösterdi. Soğuk havaya aldırış etmeden tek tek vatandaşlarla tokalaşan ve sohbet eden Tahsin Babaş, 30 Mart 2014 yerel seçimlerde destek isteyerek başkan seçildiği taktirde yapmayı planladıkları projeleri anlattı. Ayrıca Tahsin Babaş, traktör kullanarak deneme sürüşü yaptı.
Kendisini halkın içinden birisi olarak niteleyen Tahsin Babaş, araba pazarını gezdiği esnada pazarlık konusunda anlaşma sağlamayan alıcı ve satıcıların elinden tutarak ortak bir yol buldu. Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ı karşılarında gören vatandaşlar, gezisinde Babaş’a eşlik etti. Ayrıca araba pazarını gezerken traktör gören Tahsin Babaş, traktörün üzerine binerek çalıştırdı ve kendisini izleyen kalabalık gurubu traktörün özelliklerinden bahsederek ne tür işlerde kullanıldığını anlattı. Traktör dışında belediyede bulunduğu görev süresince ekskavatör, dozer, greyder gibi birçok iş makinesini rahatlıkla kullanabildiğini anlatan Tahsin Babaş, “Ben halkın içinden biriyim. Ayakkabılarım çamurlu, yeri geldiğinde şoförü olmayan iş makinesini kullanırım. Belediyede Fen İşleri ve KASKİ Müdürlükleri görevinde bulundum” dedi.

Tahsin Babaş’ı traktör kullanırken karşılarında gören birçok vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı ardından alkışladılar. Pazarda diğer traktör ve araçları da inceleyen Tahsin Babaş, ayrıca araç sahiplerinden bilgiler aldı.

Daha sonra Tahsin Babaş ve beraberindekiler, Kuzeykent İş Merkezini geçerek buradaki esnaf ve çalışanları ziyaret ettiler. Şımart Tekstil’de faaliyet gösteren işçilerle de sohbet eden Tahsin Babaş, Kuzeykent Mahallesinin yeni bir yerleşim merkezi olduğunu belirterek, henüz yüzde 50’lik bir kısmının yerleşim olarak tamamlandığını kaydetti.

Kuzeykent Mahallesinin yeni bir yerleşim merkezi olduğu için de hizmetlerin bitmediğini açıklayan Tahsin Babaş, park, bahçe, kamyonlara garaj, öğrencilere yönelik spor kompleksi gibi sosyal yaşam alanları oluşturacaklarını söyledi.

Daima hizmet için yarışacaklarını ifade eden Tahsin Babaş, “Kuzeykent Mahallesinde hiç kimse evinde oturmayacak. Genci yaşlısı, kadını çocuğu, bu sosyal yaşam alanlarından faydalanacak. Ayrıca istihdama yönelik projelerimiz de olacak. Karting yanına trafik eğitim merkezi oluşturulacak. İstihdama yönelik bizlerden ne isteniyorsa biz elimizden gelen yardımın fazlasını yapacağız. Şehrimizdeki büyük fabrikalarımızın alanlarında çehre düzenlemesi yapılacak. Buralara ayrıca bank, kreş gibi aletler konularak işçilerin fabrikalardaki yaşam kalitesi yükseltilecek” dedi.

Kuzeykent Mahallesinde 250 dönümlük bir arazinin belediyeye ait olduğunu hatırlatan Tahsin Babaş, bu alana sun gölet, spor alanı, park, bank gibi aletler konularak atıl durumdaki arazinin değerlendirilip vatandaşların yararlanabileceği alan haline getirileceğini söyledi.

Kendilerinin her işlerinden olaylara bireysel değil toplumsal yarar açısından baktıklarını belirten Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, “Kastamonu’nun ulaşım sorununa da çözüm yolu bulacağız. İlk olarak ulaşımda havuz sistemine geçilecek. Bireysel kazançtan feragat edilecek. Vatandaşların sürekli şikayet ettiği ‘yolcu sayısı fazla oluyor, otobüsler yavaş gidiyor’ şeklindeki şikayetlerine de çözüm olacaktır. Bu yüzden herkes akşam olduğunda havuz sisteminde biriken parayı ortak pay edecek. Böylelikle hiç kimseye hak geçmeyecek. Bu sistemi hayata geçirdiğimiz zaman vatandaşların aklındaki olumsuz düşüncede giderilmiş olacak. Ayrıca Ak bilet sistemine geçerek otobüslerdeki para olayını kaldıracağız. Artık vatandaş cebinde bozuk para taşımak zorunda kalmayacak. Bunun yanı sıra birçok ilimizde geçerli olan 65 yaş üstüne otobüslere binmeleri konusunda özel bir fiyat tarifesi uygulayacağız” dedi.

Şımart Tekstil sahibi Mehmet Şahin ise, fabrikalarında 240 kişinin istihdam edildiğini belirterek, ‘Mızıkçı’ markasıyla eşofman üretimi yaptıklarını ve bu eşofmanları Kastamonu’dan Türkiye’nin bütün illerine ve Türk ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderdiklerini söyledi.

Ayrıca Şahin, Taşköprü ile şehrin diğer noktalarında da fabrikalarının bulunduğunu belirterek, toplam 1000 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Ayrıca Şahin, Kastamonu’da ilk kez oy kullanacağını ifade ederek, bu oyunu ise AK Parti’den Belediye Başkanlığına aday olan Tahsin Babaş’tan yana olduğunu kaydetti.

Ardından Tahsin Babaş, 240 işçinin istihdam edildiği fabrika binasını gezerek işçilerle sohbet etti. Fabrikada ‘Mızıkçı’ markasıyla çıkartılan ve başta Türk ülkeleri olmak üzere yurt dışına da gönderilen eşofmanları inceledi. Eşofmanlar hakkında detaylı bilgi alan Tahsin Babaş, ardından satış mağazasını gezdi. Kuzeykent İş Merkezini gezerken bir kafeye giren Tahsin Babaş, burada bilardo oynayan gençlerle sohbet ederek, oyunlarına katıldı.

Bilardo oyunundan sonra Tahsin Babaş, Şanlıurfa’dan gelerek Kastamonu’ya baklavacı dükkanı açan esnafı da ziyaret etti. İmalathanesini gezen Tahsin Babaş, kendisine ikram edilen baklavadan tattıktan sonra Kuzeykent Mahallesinden ayrıldı. Tahsin Babaş’ın gezisine partililer, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlarda eşlik etti.
Kaynak: İHA