Nurhak'ta Banka ve Proje Açılışları

Nurhak'ta kaymakamlık Proje Etüt Kurulu tarafından hazırlanan "Mutlu Kadınlar Projesi" ile Ziraat Bankası Şubesi'nin açılışı yapıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Ziraat Bankası Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'un il başkanlığı döneminde ilçede banka şubesinin olmadığı yönünde kendilerini uyardığını bildirdi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü ile yaptıkları görüşmelerin sonucunda ilçeye bankanın şubesinin açıldığını aktaran Ramazanoğlu, şunları söyledi: "Kalıcı şubenin açılması ilçemizde çok daha kapsamlı ve kalıcı hizmetlere imza atmasına vesile olacaktır. Bu hizmetin kazandırılmasında katkısı olan AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mahir Ünal ve tüm milletvekillerimize, Nurhak belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
2013 yılı içerisinde AK Parti iktidarının Nurhak ilçesine çok önemli hizmetler kazandırdığını bildiren Ramazanoğlu, yol, spor salonu, ek derslik, tarımsal sulama projesi gibi hizmetler başta olmak üzere Nurhak'ta 1 yılda 15 ayrı başlıkta 15 milyon 510 bin lira yatırım yapıldığını, bundan sonra da büyükşehir belediyesi hizmetlerinin Nurhak'ı il merkezi gibi geleceği yakalamış bir ilçe olabilmesi için çalışacağını sözlerine ekledi.
Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş ise Nurhak'a banka şubesi açılmasının siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi.

İlçenin ihtiyacı olan banka şubesinin önemli bir ihtiyacı gidereceğini dile getiren Akkuş, "Hemşerilerimiz bankaya ulaşmak için karda kışta 40 kilometre yolculuk yapıyordu. Biz bankasızlığı şiirlere yazdık, insanları bankası olmayan ilçemize hoş geldiniz diye karşıladık. Artık bankası olan Nurhak ilçesine hoş geldiniz diyoruz. Bankanın açılması Nurhak halkını mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

Banka şubesi açılışının ardından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kadınların meslek sahibi olabilmeleri ve ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla başlatılan "Mutlu Kadınlar Projesi"nin uygulanacağı kurs binasının açılışı yapıldı.
Kilim, boya, bilgisayar ve 3 el işi atölyesinin bulunduğu kursta 60 bayanın eğitim gördüğü belirtildi.
Açılış sonrasında kurslarda eğitim gören bayanların dokuduğu ilçeye özgü bir kilimin kesimi de Milletvekili Ramazanoğlu tarafından yapıldı.
Açılış etkinliklerine, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Erkoç, daire müdürleri, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA