Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan Bayburt İmam Hatip Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Azmi Koçoğlu, Hüsnü Yağmur, Hayri Kocabey ve Murat Öksüzer ile birlikte İmam Hatip Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan Bayburt İmam Hatip Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

İmam-Hatip Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri ile birlikte akşam yemeğine katılan Doğan, Öğretmenler Odasında 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, okul idaresinin hazırlamış olduğu hediyeleri, öğretmenlere takdim etti.

Daha sonra burada bir konuşma yapan Doğan, şunları kaydetti; “İmam Hatip Lisesini daha önce Vali Bey’le de ziyaret ettik. Ayrıca İmam Hatip Okulu ve daha iyi eğitim için neler yapabiliriz diye İmam Hatip Yaptırma Derneği üyeleri ile de bir araya gelmiştik. .

İmam Hatip Liseleri ile ilgili son yıllarda çok güzel çalışmalar var. 4+4+4 sisteminde seçmeli derslerle, vatandaşımızın taleplerine uygun bir yapılanma gerçekleştirildi.

Bunun yanı sıra artan İmam Hatip Ortaokulu taleplerine bağlı olarak İmam Hatip’in yanında 200-300 metre ileride kuran kursunun yanındaki 5 dönüm arsanın alımıyla birlikte, İmam Hatip Orta kısmını İnşallah yapacağız. Oradaki yol ile ilgili sorunu aşmaya çalışıyoruz. Bu sorunu belediye ile birlikte çözersek, ikinci dönemde oranın inşaatına başlayacağız. Bunun dışında İmam Hatiple ilgili Eğitim Kampusu içerisinde 16 derslikli İmam Hatip Kız Lisesi ve 200 kişilik pansiyonunu da planladık. O çalışmalarda yaklaşık maliyet ve ihale süreci devam ediyor. Yanı başımızda inşaatı devam eden pansiyonda ciddi bir yatırım. İnşallah burası bittiği zaman eğitim sürecine büyük katkısı olacak inancındayım.

Biz bu konulardan ziyade,daha çok işin niteliğine ağırlık vermemiz gerekir. İmam Hatiple ilgili katsayı gibi problemler vardı. Bunlar artık aşıldı. Bundan 15 -20 yıl öncesinde İmam Hatipler en başarılı liselerde yer alırdı. İşte bu başarıları tekrar yakalayabilmemiz için, siz değerli arkadaşlarımın elinizden geleni yapacağınıza olan inancım tamdır. Burada sizlere çok görev düşmektedir. Bizler her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.”
Sonrasında okul müdürü Suat Şener, okul idaresi ve öğretmenleri adına, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’a ve Şube Müdürlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA