Özel Aydınlık Okullarından Nazilli'ye 13 Madalya

Aydın Valiliğinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde öğretmenler günü dolayısı ile düzenlediği ve 500’den fazla öğrencinin dereceye girmek için yarıştığı ‘Öğretmenler Günü Salon Atletizm İl Birinciliği’ yarışmalarında Nazilli Özel Aydınlık Okulları öğrencileri 4 İl Birinciliği, 5 İl İkinciliği ve 4’te İl Üçüncülüğü elde ederek Nazilli’ ye toplam 13 madalyayla döndü.

Özel Aydınlık Okullarından Nazilli'ye 13 Madalya

Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 30 metre koşu, yüksek atlama ve gülle atma branşlarında yapılan atletizm yarışmalarına 500’den fazla sporcu öğrenci katılırken, her kategoride ilk üçe giren sporcular madalya ile ödüllendirildi. Öğretmenler Günü Salon Atletizm İl Birinciliği Yarışmaları hakkında bilgi veren Özel Aydınlık Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Kubus; “Biz elde ettiğimiz bu başarının mutluluğunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Okulumuzda ‘her öğrencinin başarabileceği bir spor branşı vardır’ düşüncesi ile çeşitli spor dallarında çalışmalar yapılmaktadır. Bu başarılar da bu düşüncenin eseridir. Okulumuz öğrencileri, Olimpiyatlar, Proje Yarışmaları, İngilizce Yarışmaları ve Sportif Yarışmalar gibi birçok alanda elde ettikleri İlçe, il, Türkiye ve Dünya dereceleri ile Nazilli’mizin gururu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Çocuklarımızı en iyi şartlarda yetiştirmek için yola çıkan okulumuza eğitim ve spor alanında desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize ve emeği geçen herkese yaptıkları yardım için teşekkür ediyorum” dedi.

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR’
Hiçbir başarının tesadüf olmadığının altını çizen Nazilli Özel Aydınlık Okulları Müdürü Süleyman Diker ise; “Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü düstur edindiklerini vurgulayan Diker, "Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana hedefimizdir” diye konuştu.

Nazilli Özel Aydınlık Okulları Müdür Yardımcısı Fatih Derebağ da, “Özel Aydınlık Okulları’nı en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Eğitimde ve sporda başarılarımız öğrenci, veli ve öğretmen üçgeniyle katlanarak artacaktır” şeklinde konuştu.

13 MADALYA İLE DÖNDÜLER
Küçük Erkekler Kategorisinde Furkan Murgul ‘Yüksek Atlamada’ İl 1.si Altın Madalya, Osman Onur Camcı ‘Gülle Atmada’ İl 1.si Altın Madalya, Ahmet Eren Yavaş ‘30 metre koşuda’ İl 3.sü Bronz Madalya alırken, Küçük Kızlar Kategorisinde Hanife Kavlak ‘Yüksek Atlamada’ İl 1.si Altın Madalya, Selma Takmaklı ‘Gülle Atmada’ İl 2.si Gümüş Madalya aldı. Yıldız Erkekler Kategorisinde Harun Keser ‘Yüksek Atlamada’ İl 1.si Altın Madalya, Mert Ali Emir ‘Gülle Atmada’ İl 2.si Gümüş Madalya, Oktay Demircan ‘Yüksek Atlamada’ İl 2.si Gümüş Madalya, Burak Ayyıldız ‘30 metre koşuda’ İl 2.si Gümüş Madalya, Yunus Yelaldı ‘Gülle Atmada’ İl 3.sü Bronz Madalya, Ali Türel ‘Yüksek Atlamada’ İl 3.sü Gümüş Madalya, Yiğithan Şimşek ‘30 metre koşuda’ İl 3. Sü Bronz Madalya alırken, Yıldız Kızlar Kategorisinde ise Sudenur Güvenç ‘Gülle Atmada’ İl 2.’si olarak Gümüş Madalya kazandı.
Kaynak: İHA