Yılın Öğretmeni Şırnak'ta Çiçeklerle Karşılandı

Şırnak'ta yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra döndüğü Silopi ilçesi Çukurca köyündeki okulunda çiçeklerle karşılandı.

Yılın Öğretmeni Şırnak'ta Çiçeklerle Karşılandı

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olduktan sonra görev yaptığı okuluna döndü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 81 ilden gelen öğretmenleri tebrik ettiğini söyleyen Demiray, "Bireysel olarak çok fazla zamanımız olamadı. Yani çok fazla konuşamadık ama benden başarılarımın devamını getirmemi istedi. Destek olacağını dile getirdi. Bizi Çankaya Köşkü’ne konuk ederek şereflendirdi, çok onur duyduk" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşme fırsatı bulduğunu söyleyen Demiray, Başbakan Erdoğan ile görüşmeyi çok istediğini ama bunun kısmet olmadığını dile getirdi. Demiray, "Başbakan'a sunulmak üzere özel yazdığım mektubu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a teslim ettim. Kendisi de mektubu Başbakan Erdoğan'a ileteceğini söyledi.

Başbakanımız bu mektubu okursa ve bana dönüş yaparsa mektubun içeriğini açıklayacağım. Buradaki halka bir şeyler yapmak istiyorum, özellikle doğu bölgesinin isminin güzel duyulmasını istiyorum. Süreç için olumlu şeyler düşünüyorum. Bunları dile getirdim. İnanıyorum ki hepimiz el birliğiyle doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle birlik olursak, çok güzel şeylere imza atacağız. Gayet samimi sıcak bir mektuptu. Başbakan Erdoğan bu mektubu okuduğunda açıklama yapacağım" diye konuştu

Ankara’da Şırnak'ı temsil etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu anlatan Demiray, bu başarıları kazanmasındaki en büyük etkenin çocukların kendisine güveni ve sevgisi olduğunu söyledi.

Demiray, "Onlar hiçbir zaman beni yalnız bırakmadı. Antrenmanlarıma katılıp sürekli beni desteklediler. Kendi aralarında para toplamaya kalkıştılar. Çocuklarıma çok çok teşekkür ediyorum. Çocuklarım diyorum hani bir anne olsaydım ancak bu kadar sevebilirdim çocuklarımı. Bana bu sürprizi yaptıkları için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

Okula geldiğinde öğrencilerin yaptığı sürpriz dışında başka bir sürprizle karşılaştığını da ifade eden Demiray, Silivri Cezaevi'nden mektup aldığını söyledi.

Demiray, "Dört duvar arasından bana gönderilen bir mektup aldım. Benim gazetelerde çıkan haberlerimi okuyan bir arkadaşımız bana mektup yazmış. Duygularını anlatmış ona buradan sevgilerimi gönderiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Umarım ki en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur. Beni bir dağda kurulmuş çiçekler arasında açan bir gelinciğe benzetmiş ve etraftaki yeşillikleri de öğrencilerim olarak göstermiş. Bu güzel benzetmeyi yaptığı için de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı

Öğretmenlerini sınıfta çiçeklerle karşılayan öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyelerini de verme fırsatı buldu. Duygularını anlatan öğrenciler öğretmenlerinin başarısından büyük sevinç duyduklarını söyledi.

Kaynak: İHA