Altındağlı Çocuklar ‘engel’ Dinlemiyor

Altındağ Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli çocukları yalnız bırakmadı.

Altındağlı Çocuklar ‘engel’ Dinlemiyor
Altındağ Belediyesi’ne bağlı gençlik merkezlerine üye engelli çocuklar, Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde keyifli vakit geçirdi.
Zübeyde Hanım, Beşikkaya, Özkent Akbilek, Aktaş, Cahit Zarifoğlu, Önder, Ulubey ve Feridun Çelik Gençlik Merkezleri’ne üye yaklaşık 30 engelli çocuk, “İşte Güneş” isimli bilim sergisini gezdi. Birçok deney yapma imkanı da bulan Altındağlı çocuklar, bilgisayar animasyonlarıyla keyifli dakikalar yaşadı. Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi üyesi Esra Gürpınar, yeni şeyler öğrenmenin kendisi için önemli olduğunu dile getirdi. Bazen zorluklarla karşılaştığını fakat her şeye rağmen hayata dört elle sarıldığını kaydeden Gürpınar, Altındağ Belediyesi’nin düzenlediği bu tür organizasyonlarla özgüven kazandıklarını, Altındağ Belediyesi gençlik merkezleriyle sosyal hayatta daha fazla yer aldıklarını söyledi.

Gürpınar, serginin kişisel gelişimlerine büyük destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi üyesi Özgür Doğan ise, bir arada olmanın kendilerine güç kattığını ifade ederek, “Hayatta küçük şeylerden mutlu olmayı bilmeliyiz” diyerek tüm engelli arkadaşlarına mesaj verdi.

Gençlik merkezlerine üye gençler, bilim sergisinde güneş ışınlarının dünyaya nasıl geldiği, güneşin büyüklüğü ve ne kadar sıcak olduğu hakkında bilgi sahibi oldu. Sesli proton çarpıştırıcısı ile güneşi yapay bir ateş topu haline getiren engelli çocuklar, duvara yansıyan sanal ormanda ağaçların büyümesini sağladı. Langırt masasındaki toplarla enerji üreterek, iklim değişikliğine neden olan sistemle havadaki zararlı karbondioksit gazını da azaltan çocuklar, hem öğrendi hem de eğlendi.
Kaynak: İHA