Akçaabat Polisi Hırsızlara Göz Açtırmıyor

Trabzon'un Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlara göz açtırmıyor.


Yaylacık Mahallesinde bir gazetecinin aracından çalınan fotoğraf makinesi, objektifleri ve notebooku 1 hafta içerisinde hırsızın yakalanması ile sahibine teslim edildi.
Olay 25 Kasım Pazartesi günü 02.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, basın mensubu G.Ş., Trabzonspor-Eskişehirspor müsabakası sonrası aracıyla birlikte ikamet ettiği Akçaabat'ın Yaylacık mahallesine geldi. Aracını park ederek evine çıkan muhabir, fotoğraf makinesi, objektifleri ve notebooktan oluşan çalışma malzemelerini araca bıraktı. Bu sırada bölgede gezen genç bir şahıs, araçta bulunan malzemeleri fark etti. Aracın kapısını açarak yaklaşık 4 Bin TL değerindeki malzemeye çalarak kayıplara karışan şahıs hakkında şikayetçi olması üzerine Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çevredeki bütün iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ve titiz bir çalışmaya imza atan Hırsızlık bürosu ekipleri olaydan 1 hafta sonra hırsızlık olayının zanlısı S.C.'yi (18) gözaltına aldı. Sorgusunda Notebook'u Düzköy ilçesinde poşet içerisinde toprağa gömerek gizlediğini, fotoğraf makinesi ve objektifleri ise dereye attığını söyleyen S.C. çıkartıldığı savcılıkça serbest bırakıldı.

Akçaabat Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, S.C'in serbset bırakılmasına rağmen yaptığı titiz çalışmayı sürdürerek fotoğraf makinasını zanlının evinde ele geçirmeyi başardı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından S.C'in annesiyle yaşadığı evde arama yapan polis, bilgisayar kasasında saklanmış fotoğraf makinasına ait iki adet objektif ile televizyonun arka kasanının içine saklanmış fotoğraf makinasını gövdesini ele geçirerek olayı kısa zamanda çözmeyi başardı. Noteebok ve fotoğraf makinasının ele geçirilmesinin ardından malzemeler basın mensubuna teslim edildi.
Kaynak: İHA