Hüseyin Gülerce: Yargı mühendisliği yapılmış

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, "Medyaya sızdırılan ama Başsavcı'nın haberdar edilmediği soruşturmada ismi geçenlere baktığınızda; sanki bir yargı mühendisliği yapılmış" ifadesini kullandı.

Hüseyin Gülerce: Yargı mühendisliği yapılmış
Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, "Medyaya sızdırılan ama Başsavcı'nın haberdar edilmediği soruşturmada ismi geçenlere baktığınızda; sanki bir yargı mühendisliği yapılmış" ifadesini kullandı.

Beyaz TV'de yayınlanan Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce çarpıcı yorumlarda bulundu.

'Sıçrama rampasındaki Türkiye'nin önünü kesmek için hükümet hedef seçilmişse, Başbakan hedef seçilmişse bu kabul edilecek, destek verilecek bir iş değildir' diyen Gülerce, 'Onun için twitter hesabımdan şunu dedim; 'ben bir millet evladı olarak Sayın Başbakan'ın yabancılar tarafından gönderilmek istenmesini, hedef gösterilmesini hazmedemiyorum.' Bana göre linç kampanyası var. Ben bunu kabul edemiyorum. Benim ülkemde Başbakan'ı yabancılar değiştiremez' ifadelerini kullandı.

'T.C TARİHİNDE HİÇBİR SAVCI ELİNDE KAĞITLA SOKAĞA İNMEZ
'

Adliye önünde bildiri okuyan Savcı Muharrem Akkaş için 'militan' diyen Hüseyin Gülerce, 'T.C tarihinde bir savcı eline bir kağıt alıp, sokağa çıkıp basın açıklaması yapmış mı? Hayır. Peki bu nedir? Savcıda bir direnme var. Ben bu direnmenin yargı ve adalet adına olduğuna inanmıyorum. Burada hükümete karşı bir diklenme var. Yani yargı adına bir duruş değil o. Çünkü yargı adına bir duruş olsa İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çolakkadı sizin amiriniz, gider onunla konuşursunuz. Sayın savcıya şu sorulmalı; siz bunu amirinizden neden gizlediniz? Amirinizden gizleyecek kadar önemli bir şeyi medyaya neden sızdırdınız?' şeklinde konuştu.

'BAŞBAKAN'I NEREDEN VURURSAK ÇÖKERTİRİZ ÇALIŞMASI VAR'

Gülerce şunları söyledi:

'Devam eden, medyaya sızdırılan ama Başsavcı'nın haberdar edilmediği soruşturmada ismi geçenlere baktığınızda; sanki bir yargı mühendisliği yapılmış. Toplum mühendisliği var, siyaset mühendisliği var, yargı mühendisliğini ilk kez söylüyorum. Harita buraya konmuş; bu hükümete, Başbakan'a zarar verebilmek için nereden vurmak lazım, nereden vurursak çökertiriz şeklinde bir çalışma yapılmış. Çünkü bakıyorsunuz; Sayın Başbakan'a en yakın insanlar, çok yakın bir arkadaşı, bir de oğlu var. Elbette yolsuzlukların üstünü örtmeye kalkan namerttir, her türlü şeyi söyleyebilirsiniz. Fakat o savcı arkadaşlara diyorum ki; bu kadar kuvvetli bir dürüstlük damarınız vardı da bu seçimlere 3 ay kala mı kabardı?'

GÜLERCE'DEN ERDOĞAN'A ÖNERİLER


Hüseyin Gülerce, Başbakan Tayyip Erdoğan'a tavsiyelerde de bulundu.

'Birincisi, hükümetin çok net ve yüksek sesle yolsuzluklaırn üzeri örtülmeyecek diye bir haykırışta bulunması lazım' diyen Gülerce, 'İkincisi; diyecek ki; eminiyetin yargının içinde bize karşı bir komplo kurulduysa, biz suçun şahsiliği prensibine göre sadece bu suçu işleyenlerle ilgili işlem yapacağız. Kardeşi kardeşe düşürecek bir hareket bizden beklenmesin. Üçüncüsü; müminler kardeştir. Türkiye'nin insanları kardeştir. Bizim için birlik, beraberlik önemlidir. Biz kutuplaşmayı önlemeye çalışıyoruz. Bizden yeni kutuplaşmalar beklemeyin. Biz kardeşliği savunuyoruz çağrısını yine yüksek sesle yapması lazım' önerilerinde bulundu.

'ŞER GÖRÜNEN BU OLAYDAN BÜYÜK HAYIRLA ÇIKACAĞIZ'

'En sonunda bu şer gibi görünen olaydan çok büyük hayır çıkacak' diye konuşan Gülerce, 'Bu millet dualı millettir. Bu millet büyük millettir. Bu millet kendi değerleri üzerinde ayağa kalkmayı başaracak ve dünyada gözünün içine bakılan bir ülke haline gelecektir. Şu yaşadığımız geçici bir şeydir. O yüzden birbirimizin yüzüne bakamayacak hale gelmeyelim. Asıl olan kardeşliğimizdir' mesajını verdi. BEYAZ GAZETE