Bisikletçilere, Kastamonu’dan Sarımsak ve Çekme Helva Hediyesi

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği '5. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' kapsamında İstanbul’dan Sarıkamış’a gitmek için yola çıkan bisikletçiler Kastamonu’ya ulaştı.

Bisikletçilere, Kastamonu’dan Sarımsak ve Çekme Helva Hediyesi
Bisikletçileri karşılayan heyet, sporculara Taşköprü sarımsağı ve çekme helva hediye etti.
Bartın üzerinden Kastamonu’ya gelen bisikletçileri Kastamonu’da bir grup karşıladı. Güzergah üzerindeki her ilden toprak alarak Sarıkamış Şehitliği’ne götürecek olan bisikletçilere, Kastamonu toprağını ise CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım verdi.

"ŞEHİTLERİMİZE VATAN BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ”
Kastamonu’da kendilerine gösterilen ilgi ve karşılamadan dolayı teşekkür eden İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, "İstanbul’dan aldığımız vatan toprağını, uğradığımız illerden de ilaveler yaparak 5 Ocak’ta Sarıkamış’ta ilgili bakanımıza arz edeceğiz. Kastamonu’nun verdiği bu toprak kavanozu Sarıkamış Şehitliği’nde açılan müzeye konulacak. Şehitlerimize vatan borcumuzu bir nebze olsa ödemek için pedal çeviriyoruz. Bin 850 kilometre pedal çevireceğiz. Kastamonu halkına bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Günal Genç de bisikletçilerle birlikte Kastamonu’ya geldi. Ayrıca CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, sporculara Kastamonu’nun Taşköprü sarımsağı ile çekme helvasından hediye etti. Taşköprü sarımsağı hakkında sporculara bilgiler veren Mehmet Yıldırım, "Bu sarımsak daha kuvvetli pedal çevirmenizi sağlayacak. Her türlü hastalıktan sizi koruyacak" diye konuştu.

Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, kendilerine gösterilen ilgiden ötürü Mehmet Yıldırım’a, Sarıkamış Şehitleri için yaptırılan tişört hediye etti. Kendisine verilen hediye tişörtü hemen üzerine giyen Mehmet Yıldırım, bisikletçilerle birlikte Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bisikletçiler, Kastamonu’nun ardından Sinop, Samsun, Trabzon, Arhavi, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars güzergahlarını kullanarak 5 Ocak’ta Sarıkamış Şehitliği’ne ulaşacak.
Kaynak: İHA