'Sanat Sokağı” Sanatçılarından Geleneksel Sanatlar Sergisi

Sanata ve sanatçıya verdiği destek ile bilinen Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra, sanatçı ve sanatseverlerin buluşma noktası haline gelen Hamamönü Sergi Salonu, Sanat Sokağı’nda atölyesi bulunan sanatçıların sergisine ev sahipliği yapıyor.

'Sanat Sokağı” Sanatçılarından Geleneksel Sanatlar Sergisi

Pek çok sanat dalından onlarca sergiye ev sahipliği yapan ve bu anlamda Ankara’daki çok önemli bir boşluğu dolduran Hamamönü Sanat Sokağı içerisindeki Sergi Salonu, “Sanat Sokağı Sanatçıları Geleneksel Sanatlar Sergisi”yle sanatseverleri Hamamönü’nde ağırlıyor.

100 yakın eserin yer aldığı Sanat Sokağı Sanatçıları Geleneksel Sanatlar Sergisi’nde, Sanat Sokağı’nda çalışmalarını sürdüren 22 sanatçının eserleri bulunuyor. Çini, ebru, minyatür, hat, kat’ı ve tezhip sanatının en güzel örneklerinin sunulduğu sergi, geleneksel sanatlara ilgi duyanların büyük ilgisini çekiyor.

“SANATA ÖNEM VERENLER İNSANA ÖNEM VERİR.”
Sanat Sokağı’nda çalışmalarını sürdüren ebru sanatçısı Yıldız Anadolu, kendilerine bu imkânı sunan Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yle birlikte Altındağ’da sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkati çeken Anadolu “Sanata önem verenler insana önem verir.” dedi.

Anadolu, Altındağ Belediyesi’nin her alanda örnek oluşturduğunu belirterek, sanata ve sanatçıya verilen değer sayesinde daha bilinçli bireylerin yetişeceğini sözlerine ekledi.

Sergide, kat’ı ve tezhip eserlerini sergileyen sanatçı Halime Çepni ise sanatın birleştirici özelliğine değindi. Sanatın insanlar arasında bir köprü görevi üstlendiğini kaydeden Çepni “Sanat, barışa açılan bir kapıdır. Sanatta kötülüğe yer yoktur. Gönüllerin huzura kavuşması, kalplerin ferahlaması için sanatın rolü büyüktür.” dedi.

Çepni, sanatla uğraşan bir insanın kötü düşünemeyeceğini dile getirerek toplumların ilerlemesinde sanatın ve sanatçının rolünün çok büyük olduğunu hatırlattı. Çepni, Sanat Sokağı’nda çalışmalarını sürdürmekten büyük keyif aldığını söyleyerek, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA