Şamil Tayyar Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili konuştu

Şamil Tayyar ‘1’e Bir’ isimli tartışma programında önümüzdeki yerel seçimler ile ilgili değerlendirmeler yaptığı sırada Mansur Yavaş’ın adaylığı ile ilgili, “CHP, Mansur Yavaş’ı aday göstererek MHP’den oy alacağını sansa da bu birleşim Gökçek’e karşı işe yaramaz” dedi.

Şamil Tayyar Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili konuştu
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Bülent Çöltekin'in sunuculuğunu yaptığı Şamil Tayyar ve Berhan Şimşek'in gündemi tartıştığı'1'e bir' isimli tartışma programında Şamil Tayyar, Mansur Yavaş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş'ın Cumhuriyet Halk Partisi için doğru bir seçim olmadığını söyleyen Şamil Tayyar, “CHP, Mansur Yavaş'ı aday göstererek MHP'den oy alacağını sansa da bu birleşim işe yaramaz.” diye konuştu.

İşte Şamil Tayyar'ın, Mansur Yavaş'ın adaylığı ile ilgili değerlendirmeleri;

‘Bu hesap işe yaramaz'
CHP'nin kendine göre bir hesabı var. Ankara'da yüzde 32 civarında CHP'nin oyu vardı. yüzde 27 civarında da MHP'nin oyu vardı. Dolayısıyla, “Biz bunu alırsak buraya CHP oyları ile MHP oylarını eklediğimizde seçimi kazanırız” diye düşünüyorlar. Bu bir hesaptır. Ben işe yaramayacağını düşünüyorum. Çünkü bu tür araftaki isimler ile genel politikaların çok fazla dizayn edilemediğini gördük.

‘Mansur yavaş doğru tercih değil'
CHP kendi içinden yetiştirdiği önemli bir ismi oraya getirerek bu imkânı sağlayabilirdi. Mesela Muharrem İnce anketlerde yüksek çıkıyordu. Muharrem İnce'yi koysaydı CHP açısından daha sağlıklı bir sonuç olurdu diye düşünüyorum. Ama bu onların takdiri. Ben Mansur Yavaş tercihinin CHP açısından doğru olmayacağını düşünüyorum. Onlar mı doğru karar verdiler? Bizim değerlendirmelerimiz mi doğru? Zaman içerisinde göreceğiz.